Η εμπορία προσώπων στο επίκεντρο σύσκεψης στο ΥΠΕΣ

20:52 25/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εχουν γίνει ορθά βήματα για την αντιμετώπιση της εμπορίας προσώπων στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας, της εκπαίδευσης του προσωπικού και της ενημέρωσης, αλλά η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί, τονίστηκε σε σύσκεψη της Υπουργού Εσωτερικών με την Πολυθεματική Συντονιστική Ομάδα για την Εμπορία Προσώπων.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, στο επίκεντρο της συνεδρίασης ήταν η αξιολόγηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά της Εμπορίας Προσώπων 2010 – 2012.

Κατά τη συνεδρία η Υπουργός Εσωτερικών αντάλλαξε απόψεις με τα μέλη της Ομάδας για την προετοιμασία του νέου Εθνικού

Σχεδίου Δράσης κατά της Εμπορίας Προσώπων και ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το ειδικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 18 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Προσώπων.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα 27 κράτη μέλη, από μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ευρωπαϊκές και διεθνείς, αλλά και τοπικές και θα συζητηθεί κυρίως η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια η ΕΕ στην πολιτική της κατά της εμπορίας προσώπων, η οποία αναμένεται να εκδοθεί τον Ιούνιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη συνεδρία συμμετείχαν λειτουργοί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Τμήματα του κράτους για θέματα εμπορίας προσώπων, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας καθώς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα