Τα μέτρα για την οικονομία να μην επηρεάσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης, δηλώνουν Οικολόγοι και ΠΟΕΔ

19:17 25/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκτός περικοπών και μειώσεων θα πρέπει να μείνει ο τομέας της παιδείας προκειμένου να διαφυλαχθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στους μαθητές, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, μετά από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔ με τον Βουλευτή των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, στα γραφεία του Κινήματος, σήμερα το απόγευμα. Τα μέτρα για την εξυγίανση της οικονομίας δεν θα πρέπει να υποσκάπτουν το ρόλο της στοιχειώδους εκπαίδευσης, είπε από πλευράς του ο Βουλευτής των Οικολόγων.

Κυρίαρχο θέμα στη συζήτηση ήταν οι διαπραγματεύσεις

με την Τρόικα, με την ΠΟΕΔ να εκφράζει τις ανησυχίες του συνδικαλιστικού κινήματος των δασκάλων για τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα στο εκπαιδευτικό τους έργο, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, σημειώνοντας ότι στη συνάντηση υπήρξε σύγκλιση απόψεων και ταύτιση ανησυχιών των δύο πλευρών.

«Ακούσαμε με πολλή κατανόηση τους προβληματισμούς της ηγεσίας της ΠΟΕΔ» είπε ο Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλιστεί πως τα μέτρα για την εξυγίανση της οικονομίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποσκάπτουν και να υπονομεύουν τον κυρίαρχο ρόλο της στοιχειώδους εκπαίδευσης».

Βεβαίως και θα παρθούν μέτρα, όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στη στοιχειώδη εκπαίδευση γίνεται ένα σημαντικό έργο που στηρίζει την κοινωνία και το μέλλον του λαού μας και δεν θα πρέπει τα μέτρα να επηρεάσουν την ποιότητα του παραγόμενου έργου στον τομέα αυτό, συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι η συζήτηση ήταν διεξοδική και μέσα από ένα γόνιμο διάλογο αντηλλάγησαν απόψεις σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση και τη θωράκιση της παιδείας, η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να μείνει έξω από περικοπές και μειώσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Φυλακτού εξέφρασε την ελπίδα ότι τα ζητήματα των περικοπών στο μισθολόγιο των εκπαιδευτικών θα αποτελέσουν αντικείμενο κοινωνικού διαλόγου, ενώ σημείωσε ότι αυτά που παρέχονται στους μαθητές θα πρέπει να διαφυλαχθούν.

«Η ποιότητα της εκπαίδευσης πρέπει να διατηρηθεί γιατί σχετίζεται με τη ζωτική επιβίωση του τόπου», ανέφερε.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης  θέματα που αφορούν τη νέα σχολική χρονιά και το θέμα της μονιμοποίησης των θέσεων των εκπαιδευτικών στη δημοτική εκπαίδευση, με την ΠΟΕΔ να ζητά τη στήριξη του Κινήματος, εφόσον επανέλθει το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα