Η Ελλάδα έχει ακόμη δουλειά μπροστά της δήλωσε η Μέρκελ

21:32 15/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε τη Δευτέρα την υποστήριξή της στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά σημείωσε ότι η χώρα έχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά της για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα.

Η κ. Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες εργάζονται για να αποτρέψουν «ανεξέλεγκτες εξελίξεις στην Ευρωζώνη”

που θα μπορούσαν να προέλθουν από μια ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη και να δημιουργήσουν “μια κατάσταση σοκ” στην παγκόσμια οικονομία.
“Δεν θα υπάρξουν τέτοιου είδους ανεξέλεγκτες εξελίξεις», είπε σε δημοσιογράφους ύστερα από συνομιλίες με τον Πρόεδρο του Παναμά Ricardo Martinelli.

“Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά οι εργασίες για αυτό δεν είναι πλήρεις και υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν τις επόμενες ημέρες και επόμενες εβδομάδες”, σημείωσε.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε πως γνωρίζει ότι ο υπόλοιπος κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή του στην Ευρωζώνη με την ανησυχία για τις πιθανές επιπτώσεις του τεράστιου χρέους της Ελλάδας στις οικονομίες τους.

“Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι αναμένουμε την έκθεση της τρόικας και μόνο τότε θα μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα», είπε, αναφερόμενη στην αξιολόγηση της διεθνής ομάδας ελεγκτών.
“Πρόκειται για ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις επιλογές μας”, κατέληξε.

Η Αθήνα προσπαθεί να πείσει την τρόικα πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να μειώσει τις δαπάνες της κατά 13,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα