Η ενότητα σημαντική στα θέματα της οικονομίας δηλώνουν Κυπριανού-Μαλάς

14:52 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για το ταξίδι του στην Ρωσία και την συνάντησή του χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σταύρο Μαλά, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού λέγοντας πως αντάλλαξαν απόψεις για το πώς μπορεί να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις και από το κόμμα του, αλλά και από τον υποψήφιο Πρόεδρο, ώστε να ξεπερασθούν τα προβλήματα και η οικονομία να εισέλθει σε πορεία ανάκαμψης, που θα οδηγήσει σε περιορισμό της ανεργίας, αλλά και αξιοποίηση των οφελών

από τον φυσικό πλούτο της Κύπρου.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ . Κυπριανού ανέφερε ότι υπάρχουν ιδέες και προτάσεις που μπορεί να βοηθήσουν σε αυτή την κρίσιμη και καθοριστική για την οικονομία του τόπου στιγμή. Από την πλευρά του ο κ. Μαλάς δήλωσε ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες που καλούνται οι πολίτες να επιφορτιστούν ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής κρίσης, είναι καθοριστικό να υπάρξει συναίνεση για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. «Και εύχομαι να επιτύχουμε ενωμένοι αυτό το αποτέλεσμα».

Η μεγαλύτερη πρόκληση, είπε, είναι να οδηγήσουμε τη χώρα μας σε οικονομική ανάκαμψη που θα μας δώσει την ευκαιρία να έχουμε ένα βιώσιμο και διαχειρίσιμο μνημόνιο. Για την Ρωσία, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική χώρα και στην οικονομία και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. «Κατέχει και θα συνεχίσει να κατέχει πολύ αναβαθμισμένο ρόλο στην οικονομική και εξωτερική μας πολιτική και στη δική μας διακυβέρνηση αυτός ο ρόλος θα ενισχυθεί και αναβαθμιστεί, δεδομένου και του ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου».

Για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ο Σταύρος Μαλάς θέλησε να στείλει το μήνυμα – όπως είπε – ότι «όσο περισσότερο είμαστε όλοι ενωμένοι, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα σε σχέση με την μορφή του μνημονίου». Κάλεσε δε όλες τις πολιτικές δυνάμεις ν’ αφήσουν κατά μέρος τις πολιτικές σκοπιμότητες και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια «γιατί αυτό αποτελεί κατά κύριο λόγο, κοινωνική εντολή».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι η ενότητα και η στήριξη δεν πρέπει να είναι μόνο φραστικά, διότι είναι ένα πράγμα να λες ότι θα στηρίξεις και θ’ αναλάβεις από το πολιτικό κόστος που θα προκύψει «και άλλο έμπρακτα». Μέχρι στιγμής, πρόσθεσε, δεν έχουμε καταφέρει να λειτουργήσουμε με τρόπο που να στέλνει το μήνυμα εντός και εκτός ότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό στη διαπραγμάτευση με τα κόμματα.

Σίγουρα, συνέχισε, η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτή τη διαπραγμάτευση, αλλά και οι άλλοι πρέπει να είναι ειλικρινείς στις φραστικές αναφορές στις οποίες προβαίνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα