Η ΕΣΚ εκλέγει νέο Διοικητικό Συμβούλιο

19:53 23/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου θα πραγματοποιήσει στις 10 Δεκεμβρίου του 2013 την Ετήσια Γενική της Συνέλευση, κατά την οποία θα εκλεγεί και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της ΕΣΚ, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της θα πραγματοποιηθεί στις 10:00, ενώ στην ημερήσια διάταξή της περιλαμβάνεται η έκθεση δράσης του ΔΣ, ηοικονομική έκθεση και οιεκλογές Προέδρου και Μελών του ΔΣ, Επιτροπής Καταστατικού και Δεοντολογίας και

Ελεγκτών.

Όπως προσθέτει, αν στην καθορισμένη ώρα έναρξης της Γενικής Συνέλευσης δεν υπάρχει απαρτία οι εργασίες αναβάλλονται για μισή ώρα, μετά το πέρας της οποίας η Συνέλευση αρχίζει και πραγματοποιεί τις εργασίες της, ανεξαρτήτως του αριθμού των παρόντων μελών.

Η ΕΣΚ επισύρει την προσοχή των μελών στις πρόνοιες του Καταστατικού αναφορικά με την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου, σημειώνοντας πως δικαίωμα ψήφου έχουν τα τακτικά μέλη που θα έχουν τακτοποιημένες τις συνδρομές τους έως το τέλος του 2012, τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την ημερομηνία πραγματοποίησης της Συνέλευσης, δηλαδή έως την Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου του 2013.

Επίσης, αναφέρει πως δικαίωμα υποψηφιότητας για τη θέση του Προέδρου και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν τα μέλη που θα έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ως τακτικά μέλη, παρέστησαν τουλάχιστον σε μια από τις τρεις τελευταίες συνεχόμενες Ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις της ΕΣΚ και έχουν πλήρως ξοφλημένες τις συνδρομές τους έως το τέλος του 2012, τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την ημέρα της εκλογικής συνέλευσης, δηλαδή έως τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου του 2013.

«Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγεται με άμεση μυστική ψηφοφορία. Αν είναι ένας ο υποψήφιος δεν διεξάγεται εκλογή και ο υποψήφιος θεωρείται ως εκλεγείς. Αν υπάρχουν πέραν των δύο υποψηφίων και ουδείς εξ αυτών εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία (50% συν μια ψήφο) η εκλογή επαναλαμβάνεται εντός μιας εβδομάδας με υποψήφιους τους δύο με τις περισσότερες ψήφους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα