Η Ευρωζώνη θα επιβιώσει και χωρίς την Ελλάδα

14:17 7/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει και χωρίς την Ελλάδα, δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Νέλι Κρους σε συνέντευξή της την Τρίτη, τη στιγμή που οι Ελληνες πολιτικοί ηγέτες αγωνίζονται να εξασφαλίσουν πακέτο διάσωσης 130 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αποτρέψουν επιδείνωση της κρίσης χρέους.

Η Επίτροπος, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία επιβλέπει τις τηλεπικοινωνίες και το Διαδίκτυο στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, είπε στην ολλανδική εφημερίδα ”Volkskrant” ότι αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, η Ευρωζώνη δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

”Οταν ένα μέλος αποχωρήσει αυτό δεν σημαίνει ‘άνθρωπος στη θάλασσα’ ”, σημειώνει στη συνέντευξη της.

”Ίσως η επιλογή των λέξεων μου είναι ατυχής. Τι είναι ο άνθρωπος στη θάλασσα; Λέγετε πάντα ότι αν μια χώρα αφεθεί να φύγει ή ζητήσει να βγει εκτός, τότε ολόκληρο το οικοδόμημα θα καταρρεύσει. Αλλά αυτό απλά δεν είναι αλήθεια”, προσθέτει.

Η κ. Κρους είπε ακόμη ότι θα πρέπει οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας να συνειδητοποιήσουν ότι η ολλανδική και η γερμανική Κυβέρνηση μπορούν να πωλήσουν την ιδέα στους δικούς τους φορολογούμενους για έκτακτη διάσωση της Ελλάδας εάν υπάρχει απόδειξη καλής θέλησης από την ελληνική ηγεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα