Η Ιταλία απειλεί με μήνυση την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή

11:11 12/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο επικεφαλής της Ενωσης Ιταλικών Τραπεζών (ABI) απείλησε εκ νέου χθες να μηνύσει την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA), η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι τα ιταλικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χρειάζεται να ανακεφαλαιοποιηθούν με 15,37 δισ. ευρώ.

”Η ABI θα ακολουθήσει κάθε πιθανή οδό, περιλαμβανομένης της νομικής, για να αντιταχθεί στην απόφαση της EBA”, δήλωσε ο Τζουζέπε Μουσάρι.

Πρόσθεσε ότι οι εκτιμήσεις της EBA για τα κεφάλαια

που χρειάζονται οι τράπεζες της χώρας είναι εσφαλμένες στη μέθοδο και στα συμπεράσματα και δεν λαμβάνουν υπόψη τους ιδιαίτερους παράγοντες που αφορούν τις ιταλικές τράπεζες.

Η EBA ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών την Πέμπτη, αναπροσαρμόζοντάς τις στην εξαπλούμενη κρίση χρέους και καλώντας τις τράπεζες να αντλήσουν κεφάλαια για να καλύψουν την έκθεσή τους στο κρατικό χρέος χωρών της ευρωζώνης.

”Αυτό φέρνει τις τράπεζες που πάντοτε αγόραζαν κρατικά ομόλογα σε μεγάλη δυσκολία”, σημείωσε ο Μουσάρι και διερωτήθηκε πώς μπορούν να συνεχίσουν να το πράττουν όταν γνωρίζουν ότι οι κανόνες που ίσχυαν χθες δεν ισχύουν πλέον.

Keywords
Τυχαία Θέματα