Η κρίσιμη μέρα στην Αθήνα – Ψήφιση μέρτων και διαδηλώσεις

09:21 12/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής τίθεται σήμερα το οικονομικό πρόγραμμα που αποτελεί προϋπόθεση για τη δανειακή σύμβαση και το PSI.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου,

ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος το χαρακτηρίζουν μονόδρομο και περιγράφουν σε κάθε άλλη περίπτωση τον δρόμο της χρεοκοπίας με ιδιαίτερα δραματικούς τόνους, υπογραμμίζοντας ότι θα συνοδευτεί από οικονομικό χάος και κοινωνικές εκρήξεις, καταβαραθρώνοντας το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και θέτοντας τη χώρα στο περιθώριο της Ευρώπης, στην απομόνωση.

Παρά τις προειδοποιήσεις στις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδας και τα διλήμματα που έθεσαν τόσο οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, όσο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών, εξακολουθούν να υπάρχουν βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που δηλώνουν ότι δεν μπορούν να πειθαρχήσουν και να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο, παρά τα εκβιαστικά διλήμματα.

Συγκεκριμένα μέχρι χθες δισταγμούς και πρόθεση να μην δώσουν την ψήφο τους στα νέα μέτρα δήλωναν από το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές : Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων), Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης), Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Δ.Δημητρουλόπουλος (Ηλείας), Χρύσα Αράπογλου (Β’ Θεσσαλονίκης), Λ.Κατσέλη, Β.Παπανδρέου (Β’Αθήνας), Θ.Παραστατίδης (Κιλκίς), καθώς η παραιτηθείσα από την κυβέρνηση Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (αναπληρώτρια ΥΠΕΞ). Επίσης λόγω της διαφωνίας τους με τα νέα μέτρα παραιτήθηκαν από το βουλευτικό τους αξίωμα, δηλώνοντας αδυναμία να πειθαρχήσουν οι : βουλευτής Αρτας, Παύλος Στασινός, η βουλευτής Α’ Αθηνών, Πέμη Ζούνη και ο βουλευτής Ζακύνθου Δημήτρης Βαρβαρίγος. Τις έδρες τους καταλαμβάνουν οι επιλαχώντες στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, με ορισμένους ωστόσο να εκφράζουν δισταγμό για το αν θα ορκιστούν.

Επίσης επιφυλάξεις χωρίς να δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε θα ψηφίσουν εξέφρασαν από το ΠΑΣΟΚ οι :Χάρης Καστανίδης, ο Δημήτρης Κουσελάς και Χρ.Πρωτόπαπας.

Την ίδια στιγμή από τη ΝΔ δηλώνουν διατεθειμένοι να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα οι βουλευτές: Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Μαργαρίτης Τζίμας, Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, Παναγιώτης Μελάς, Σπύρος Γαληνός, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βαγιωνάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Δ.Δερμετζόπουλος, Γιώργος Βλάχος και Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Επιφυλάξεις εκφράζουν αρκετοί ακόμα βουλευτές της ΝΔ, χωρίς να ξεκαθαρίζουν τι θα πράξουν τελικά στη σημερινή ψηφοφορία.

Επίσης δε θα ψηφίσουν υπέρ σύμφωνα με δηλώσεις τους η ανεξάρτητη βουλευτής προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, ο επίσης ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ.

Κατά των μέτρων έχουν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά έχει ταχθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και το ίδιος θα κάνουν οι βουλευτές που συνεργάζονται με τη ΔΗΜΑΡ. Το νέο μνημόνιο θα καταψηφί

Keywords
Τυχαία Θέματα