Η κυπριακή οικονομία έχει τα ίδια συμπτώματα με την ελληνική

11:46 14/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Τη θέση ότι η κυπριακή οικονομία έχει τα ίδια συμπτώματα με αυτά της ελληνικής, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ, σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα και τις συνέπειες που θα έχει  στην κυπριακή οικονομία, ο κ. Συλλούρης είπε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα κατέληξε να είναι τραγική, γιατί το δημοσιονομικό έλλειμμα

της χώρας κατέληξε να μην είναι βιώσιμο.

«Τέτοιου είδους συμπτώματα βλέπουμε να υπάρχουν και στην Κύπρο. Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Χριστόφια απέτυχε να θωρακίσει την κυπριακή οικονομία από τις επιπτώσεις της ύφεσης που προκάλεσε η οικονομική κρίση», ανέφερε.

Επίσης, είπε πως χωρίς σαφή αναπτυξιακή πολιτική, η οικονομία δεν πρόκειται να αναθερμανθεί. «Αυτό αποδεικνύει και η σημερινή απεργία στην οικοδομική βιομηχανία. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο κωλυσιεργίας. Τα μέτρα ανάπτυξης που επεξεργάζεται η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να μπουν σε τροχιά υλοποίησης και όχι να παραμένουν απλώς διακηρύξεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Συλλούρης αναφέρει πως χρέος όλων είναι να ενισχύσουμε τις πρωτοβουλίες για αποστολή βοήθειας στους Ελλαδίτες αδελφούς και κάλεσε όλους τους πολίτες να προσφέρουν ότι μπορούν στις εκστρατείες ενίσχυσης τους, όπως ακριβώς έπραξαν και οι αυτοί σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν για την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα