Στην αύξηση «εξαγωγών» προς την Τουρκία στοχεύει το ψευδοκράτος

11:46 14/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ο λεγόμενος υπουργός δημοσιονομικών Ερσίν Τατάρ ήταν φιλοξενούμενος τηλεοπτικής εκπομπής του Μπαϋράκ, όπου δήλωσε ότι κατά τις επαφές που είχε στην Άγκυρα συζήτησε τα προβλήματα που υπάρχουν στην «εξαγωγή» τουρκοκυπριακών προϊόντων στην Τουρκία και ότι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι πολιτικοί, έδωσαν οδηγίες στις υπηρεσίες όπως εκλείψουν αυτά τα εμπόδια στο λιμάνι της Μερσίνης.

Ο κ. Τατάρ είπε ακόμη ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη αγορά και θα μπορούσαν οι «εξαγωγές» από 60 εκατ. δολάρια που είναι σήμερα να φθάσουν στα 250 εκατ. δολάρια.

Υπενθύμισε ότι οι

«εισαγωγές» του ψευδοκράτους είναι 1.5 δισ. δολάρια και ότι τα 2/3 των «εισαγωγών» γίνονται από την Τουρκία, προσθέτοντας ότι αυτό τους ικανοποιεί αφού τα χρήματα πηγαίνουν όχι σε μια τρίτη χώρα αλλά στην Τουρκία.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται στα κατεχόμενα το διήμερο συνέδριο την μικτής επιτροπής για διεύρυνση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Τουρκίας-ψευδοκράτους. Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας είναι ο βοηθός υφυπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Τζεμαλετίν Νταμλατζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα