Η Κυπριακή Προεδρία προτάσσει την ώθηση στην ανάπτυξη, δηλώνει ο Υπ. Εμπορίου

16:52 13/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ενημέρωση για τα θέματα Προεδρίας της ΕΕ που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έτυχε αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, υπό το μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Χρίστο Αλέκου σε συνάντηση με τον Υπουργό, Νεοκλή Συλικιώτη.

Ο κ. Αλέκου είπε ότι η συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορίου εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης του ΑΚΕΛ για επαφές με στόχο την συζήτηση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας. Αυτή

η πρακτική βοηθά τόσο στο να ενημερωθούν για τα θέματα Προεδρίας, όσο και να ακουστεί η άποψη του ΑΚΕΛ για διάφορα ζητήματα, πρόσθεσε.
Ολοι ευχόμαστε να έχουμε μια πετυχημένη Προεδρία, σημείωσε λέγοντας ότι αυτό για το ΑΚΕΛ σημαίνει να μπούμε σε μια πορεία βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, των συνταξιούχων, των ανέργων, των μικρομεσαίων. «Αυτό είναι το νόημα που έχει για μας το σύνθημα της Κυπριακής Προεδρίας ‘Για μια καλύτερη Ευρώπη’. Αλλως πως, αυτό το σύνθημα θα παραμείνει ένα σύνθημα κενό, ένα γράμμα κενό».

Από την πλευρά του ο κ. Συλικιώτης συνεχάρη το ΑΚΕΛ για την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους Υπουργούς και να ενημερωθεί «από πρώτο χέρι» για τα ζητήματα της Προεδρίας και «πώς τρέχουν οι διάφοροι φάκελοι που κληρονομούμε από την Δανική Προεδρία», αλλά και να καταθέσει τις δικές του εισηγήσεις.
Η Προεδρία είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους, όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και της Βουλής, των κομμάτων, ολόκληρης της κοινωνίας. «Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ν’ αναλαμβάνουμε την Προεδρία του Συμβουλίου της Ενωσης». Κυρίως, είπε, εστίασαν την συζήτηση στα θέματα ενέργειας, σημειώνοντας ότι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εμπορίου εμπίπτουν θέματα του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας , την ενιαία αγορά, την βιομηχανία, τις επιχειρήσεις και τα θέματα διεθνούς εμπορίου.

Σε όλα αυτά, αυτό που προτάσσουμε, είπε, είναι να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη, να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ανέφερε ότι και στα Συμβούλια Υπουργών ότι επιτέλους στην Ευρώπη συζητούν για ανάπτυξη «και επιτέλους αναγνωρίζεται η ανάγκη να υπάρξει κοινωνική συνοχή», κάνοντας λόγο για πολιτικές σκληρής λιτότητας σε κράτη μέλη που επηρέασαν την κοινωνική συνοχή. Στόχος μέσα από τους στόχους της Κυπριακής Προεδρίας, ανέφερε ο Υπουργός Εμπορίου, είναι μια καλύτερη Ευρώπη, πρώτα και κύρια για τους πολίτες της. «Η Κύπρος, ανεξάρτητα από το μέγεθός μας, φιλοδοξούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας μέσα από την Προεδρία για να γίνει καλύτερη η Ευρώπη», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα