Η Κύπρος έχει μετατραπεί σε παγόβουνο οικονομικών σκανδάλων

14:26 8/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος έχει μετατραπεί σε παγόβουνο οικονομικών σκανδάλων τα οποία πλήττουν ανεπανόρθωτα την πολιτική και κοινωνικο-οικονομική ζωή του τόπου, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΣΕΚ.

«Ο Κυπριακός λαός σχεδόν σε καθημερινή βάση βομβαρδίζεται με αποκαλύψεις του τύπου για σοβαρές περιπτώσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος και μίζες εκατομμυρίων εμπλέκοντας παράγοντες της πολιτειακής, πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Σε μια

περίοδο που τα πλατιά στρώματα του πληθυσμού σύρονται στη φτώχεια λόγω της βαθιάς οικονομικής ύφεσης, του τραπεζικού εγκλήματος και της επαπειλούμενης κρατικής χρεοκοπίας, οι πολίτες παρακολουθούν αμήχανοι το ένα σκάνδαλο να διαδέχεται το άλλο, με μέγα θύμα το κράτος πρόνοιας», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι τα πράγματα «όπως εξελίσσονται προλαμβάνουν τρομακτικές διαστάσεις κλονίζοντας συνθέμελα το αίσθημα εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος και τους θεσμούς».
Η ΣΕΚ «ανησυχώντας βαθύτατα για την αδυναμία του κράτους να πατάξει την κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος», καλεί την Κυβέρνηση και τον Γενικό Εισαγγελέα να επιδείξουν αποφασιστικότητα και τόλμη για πλήρη εξιχνίαση όλων των υποθέσεων παραπέμποντας τους ενόχους στη δικαιοσύνη.
«Απαιτείται η δημιουργία όλων των αναγκαίων και εχέμυθων συνθηκών που θα ενθαρρύνουν τον κάθε πολίτη να προσέλθει και να καταθέσει με απόλυτη ασφάλεια ενώπιον των εισαγγελικών, αστυνομικών και αρμοδίων αρχών για τα όσα γνωρίζει για το μεγάλο σκάνδαλο που έγινε στον τόπο μας. Μέχρι τώρα έχουν λεχθεί και δημοσιευθεί πολλά τόσο για το τραπεζικό έγκλημα όσο για άλλες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και καταλήστευσης δημοσίου χρήματος με πιο πρόσφατο το εξεταζόμενο σκάνδαλο που αφορά στη διαχείριση του Ταμείου συντάξεως στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών (CYTA).
Η ΣΕΚ, αξιώνει την πλήρη διερεύνηση όλων ανεξαιρέτως των σκανδάλων χωρίς εκπτώσεις και σκοπιμότητες οποιασδήποτε μορφής», συμπληρώνει.
Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες, συνεχίζει η ΣΕΚ, που βλέπουν καθημερινά το βιοτικό τους επίπεδο να συρρικνώνεται δραματικά «ζητούν παραδειγματικά τιμωρία των ενόχων αλλά και θωράκιση των θεσμών για να κλείσουν οι τρύπες που επιτρέπουν στα γεράκια της κερδοσκοπίας να λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο».
Αναφέρει, τέλος, ότι αναμένει δείγματα γραφής ότι κανείς ένοχος ή συνένοχος δεν πρόκειται να καλυφθεί ή να συγκαλυφθεί όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, διανοίγοντας ελπιδοφόρες προοπτικές για εξυγίανση του δημόσιου βίου και χάραξη πορείας κοινωνικοοικονομικής ανόρθωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα