Η Κυβέρνηση χαιρετίζει τη θέση του ΔΗΣΥ για εθνική συνεννόηση στην οικονομία

15:05 25/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Την τοποθέτηση του ΔΗΣΥ για εθνική συνεννόηση στο θέμα της οικονομίας χαιρέτισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι χρειάζεται να υπάρξει κλίμα συναντίληψης, μακριά από λαϊκισμούς και ισοπεδωτικές τοποθετήσεις.

Ο κ. Στεφάνου ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την οικονομία, στην παρουσία του

Υπουργού Οικονομικών και του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΔΗΣΥ, μιλώντας παράλληλα για «εθνική συνεννόηση» και «συνεργασία».

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τη Διεύθυνση και το ΔΣ του ΚΥΠΕ, στα γραφεία του Πρακτορείου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι χαιρετίζει την τοποθέτηση του ΔΗΣΥ για την προσπάθεια να υπάρξει εθνική συνεννόηση στο θέμα της οικονομίας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν λόγω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Πρόσθεσε ότι είναι εμφανές, από τις συζητήσεις που γίνονται, ο βαθμός που η κρίση προβληματίζει την Ευρώπη, συμπληρώνοντας ότι αυτή η κατάσταση, αναπόφευκτα, έχει αρνητικές συνέπειες και για την κυπριακή οικονομία.

Οπως είπε ο κ. Στεφάνου, η θέση του ΔΗΣΥ για συνεννόηση, συναντίληψη και συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συναντά τη θέση της Κυβέρνησης ότι πρέπει να υπάρχει τέτοιο κλίμα, μακριά από λαϊκισμούς και τοποθετήσεις πανικού και ισοπέδωσης των πάντων.

Ανέφερε επίσης ότι η Κυβέρνηση ευελπιστεί ότι το κλίμα αυτό θα δημιουργηθεί και ότι η προσπάθεια θα τελεσφορήσει με τη λήψη περαιτέρω μέτρων, ώστε να δοθεί προοπτική και πνοή στην κυπριακή οικονομία.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και μπορεί να δημιουργηθεί η δυναμική για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα της κυπριακής οικονομίας, πρόσθεσε όμως ότι χρειάζεται να υπάρξει συλλογική προσπάθεια.

Σε ερώτηση για το πότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνάντηση που ζήτησε ο κ. Αναστασιάδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να το σχολιάσει, πρόσθεσε όμως ότι τα μέτρα που η Κυβέρνηση συζητά στον κοινωνικό διάλογο πρέπει να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν, καθώς, όπως είπε, αναμένουν οι αγορές και παρακολουθούν οι Ευρωπαίοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα