Η Νότια Γειτονία στο επίκεντρο της 1ης μέρας εργασιών της Ατυπης Συνάντησης των ΥΠΑΜ στη Λευκωσία

19:14 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι εξελίξεις στη Νότια Γειτονία με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή είναι στο επίκεντρο των εργασιών της πρώτης ημέρας των εργασιών της Συνάντησης των Υπουργών Αμυνας της ΕΕ στη Λευκωσία.

Η συνάντηση άρχισε γύρω στις έξι στο Κέντρο Φιλοξένια και ολοκληρώνεται αύριο με διάσκεψη Τύπου του προεδρεύοντα του Συμβουλίου, Κύπριου Υπουργού Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Maciej Popowski.

Στην εναρκτήρια δήλωσή του, ο

κ. Ηλιάδης, αφού καλωσόρισε τους Υπουργούς στην Κύπρο, ανέφερε ότι οι εργασίες της πρώτης μέρας θα αναλωθούν σε ενημέρωση και συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων στη Νότια Γειτονία, με έμφαση στην κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία.

Αύριο οι σύνεδροι θα ενημερωθούν από τους διοικητές επιχειρήσεων για τις αποστολές της Κοινής Πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας περιλαμβανομένων και εκείνων της ALTHEA, ATALANTA, EUTM Somalia και EUCAP – Nestor.

Οι Υπουργοί θα συζητήσουν, επίσης, την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων της ΕΕ και θα αξιολογήσουν την έκβαση της συντονιστικής διάσκεψης των συγκροτημάτων μάχης.

Keywords
Τυχαία Θέματα