Η περιπέτεια Κυπρίου του Λονδίνου που θέλησε να βοηθήσει τις αντιτρομοκρατικές αρχές

14:35 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ξεκίνησε στο Λονδίνο η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης αγωγής του κυπριακής καταγωγής Κωνσταντίνου Αλεξάνδρου σε βάρος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Ο 53χρονος ενάγων καταγγέλλει πως η χρήση του σπιτιού του ως βάση παρακολούθησης τρομοκρατών από την υπηρεσία πληροφοριών MI5 «κατέστρεψε τη ζωή του».

Ο κ. Αλεξάνδρου εξήγησε στο δικαστήριο ότι το 2006 πρόσφερε το σπίτι του στο βόρειο Λονδίνο στις βρετανικές αρχές ασφαλείας, καθώς βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το κτίριο που χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών επίδοξοι βομβιστές. Επρόκειτο για την ομάδα που,

όπως αποδείχθηκε αργότερα, είχε σκοπό να ανατινάξει δεκάδες αεροσκάφη την ώρα που θα πραγματοποιούσαν υπερατλαντικές πτήσεις. Η υπόθεση οδήγησε στους αυστηρούς κανονισμούς για τη μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές.

Μετά από την προσφορά συνεργασίας προς τις αρχές και τη μετακόμισή του σε ξενοδοχείο, ο 53χρονος καταγγέλλει ότι συνελήφθη δύο φορές από την αστυνομία όταν επιχείρησε να επιστρέψει στο σπίτι του μετά το πέρας της επιχείρησης.

Προσθέτει ότι η μετακόμιση του ιδίου και της συντρόφου του προκάλεσε τη διάλυση της σχέσης τους, καθώς και ότι πέρασε κάποιες νύχτες σε δρόμους και πάρκα, όσο δεν του επιτρεπόταν η επιστροφή στο σπίτι του.

Μηνύει τη Μητροπολιτική Αστυνομία για βαριά ηθική βλάβη, κατηγορία που η αστυνομία αρνείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα