ΔΗΣΥ: Εγκληματική η διόγκωση του κόστους ανακεφαλαιοποίησης

14:28 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η διόγκωση του ποσού ανακεφαλαιοποίησης του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος για χάρη πολιτικών σκοπιμοτήτων είναι εγκληματική, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης σχολιάζοντας, δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» σε σχέση με την Pimco.
Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, είπε ο κ. Γεωργιάδης, είναι εάν έχει φορτώσει στη οικονομία και την κοινωνία ένα πρόσθετο βάρος δισεκατομμυρίων ένας απίστευτος ερασιτεχνισμός ή είναι μια ανεύθυνη και απαράδεκτη σκοπιμότητα εκ μέρους των

κυβερνώντων. «Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά», είπε και πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση οι ευθύνες είναι βαρύτατες».
«Το πρόβλημα με τις τράπεζες ούτως ή άλλως ήταν μεγάλο, όπως μεγάλες είναι και οι ευθύνες των τραπεζιτών», συνέχισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, διατυπώνοντας τη θέση ότι «η διόγκωση όμως του προβλήματος για χάρη πολιτικών σκοπιμοτήτων είναι εγκληματική, γιατί το πρόσθετο αυτό βάρος, οι συμπολίτες μας είναι που θα το επωμιστούν».
Δηλώσεις Λουκαϊδη για «αρνητική» διαφήμιση

—————————————————————

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, σχολιάζοντας δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαϊδη, είπε ότι στο επιτελείο ΑΚΕΛ-Μαλά θεωρούν την ταύτιση του κ. Μαλά με τη διακυβέρνηση Χριστόφια ως μαύρη και αρνητική διαφήμιση.
«Προφανώς παραδέχονται και οι ίδιοι πως η διακυβέρνηση τους, η διακυβέρνηση την οποία και ο κ. Μαλάς υπηρέτησε ήταν μαύρη και αρνητική», συνέχισε και αναφέροντας ότι «ήταν πράγματι», συμπλήρωσε πως «είναι ακριβώς για αυτό το λόγο που την Κυριακή πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια και να φέρουμε την αλλαγή».
Καταλήγοντας, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως η επιλογή είναι ξεκάθαρη, «είτε θα συνεχίσουμε με τα αδιέξοδα του ΑΚΕΛ, είτε θα γυρίσουμε σελίδα, με τον Νίκο Αναστασιάδη, για να διασφαλίσουμε το μέλλον και την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα