Η ΣΕΚ στέλνει επιστολή στον Πρόεδρο για την κοινωνική Ευρώπη

16:05 21/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η απόφαση της Τρόικα να ανακαλέσει τις εθνικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα και να αποδυναμώσει το θεσμό της ελεύθερης συλλογικής διαπραγμάτευσης σε αρκετές χώρες, υποβαθμίζει την κοινωνική Ευρώπη και πλήττει τους εργαζόμενους πυροδοτώντας κλίμα έντασης, δηλώνει η ΣΕΚ σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Η

ΣΕΚ στην επιστολή της που δημοσιοποίησε σήμερα με ανακοίνωσή της, αξιώνει από τον Πρόεδρο Χριστόφια την προώθηση και υπεράσπιση των θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του επικείμενου Συμβουλίου Κορυφής.

Γνωστοποιεί στον Πρόεδρο, Διακήρυξη της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, η οποία προειδοποιεί τους ηγέτες της ΕE ότι η αμφισβήτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης, προμηνύει κοινωνική αναταραχή και εργατική θύελλα.

Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσει η Ευρώπη την οικονομική κρίση, αναφέρεται, «είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών για έμπρακτη στήριξη των μη προνομιούχων ομάδων του πληθυσμού και ιδιαίτερα των μισθωτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα