Η ΣΕΜΜΗΚ καλεί εργολάβους-ΟΕΒ να αποδεχθούν τις προτάσεις για οικοδομές

17:26 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Συντεχνία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Μηχανοτεχνιτών και Ηλεκτροτεχνιτών Κύπρου (ΣΕΜΜΗΚ ΠΕΟ) «εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της προς τους συνάδελφους απεργούς οικοδόμους και στο δίκαιο αγώνα τους για προάσπιση του δικαιώματος να έχουν εργασία, οργάνωση και συλλογική σύμβαση».

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΕΜΜΗΚ «καλεί τους εργολάβους οικοδομών και την ΟΕΒ να επανεξετάσουν τις θέσεις τους και να αποδεχτούν τις προτάσεις του Υπουργείου

Εργασίας για να λυθεί η διαφορά και να επανέλθει η ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις».

Στην ανακοίνωσή της ΣΕΜΜΗΚ αναφέρει «πολλά μέλη της συντεχνίας μας που εργάζονται στα εργοτάξια και είναι άλλων ειδικοτήτων (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, αλουμινιτζήδες κ.λπ.) απεργούν μαζί με τους συναδέλφους τους οικοδόμους».

Προσθέτει ότι «ήδη πραγματοποίησε 24ωρη απεργία συμπαράστασης στο εργοτάξιο Βασιλικού στις 30/1/2013 και αν χρειαστεί θα ξαναδείξει την έμπρακτη συμπαράσταση της στο άμεσο μέλλον με νέα μέτρα».

Επίσης, η ΣΕΜΜΗΚ, όπως η ίδια αναφέρει, «βοηθά στην ενίσχυση του απεργιακού ταμείου των οικοδόμων αφ’ ενός κυκλοφορώντας στα μέλη της το κουπόνι ενίσχυσης και αφ’ ετέρου εμβάζοντας εκ μέρους του Δ.Σ. της ΣΕΜΜΗΚ συμβολική εισφορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα