Ικανοποίηση ΔΗΚΟ για την απόφαση ΔΕΦΑ – ΑΗΚ

17:38 28/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ικανοποίηση για τη χθεσινή απόφαση της ΔΕΦΑ και ΑΗΚ για προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για εξασφάλιση παροχής φυσικού αερίου για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων που έχουν εντοπιστεί στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει το ΔΗΚΟ, μέσω του Επίτροπου Ενέργειας του κόμματος, βουλευτή Άγγελου Βότση.

Σε σημερινή γραπτή δήλωση, ο κ. Βότσης αναφέρει

ότι το ΔΗΚΟ αναμένει “να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα μέχρι και την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, πάντα μέσα στα πλαίσια των νόμιμων διαδικασιών” και καλεί  την ΔΕΦΑ “να προχωρήσει τάχιστα στη δημιουργία του δικτύου εγχώριας αγοράς, ώστε με την έλευση του φυσικού αερίου, μέσω της  ενδιάμεσης λύσης να υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του σε όλα τα πιθανά σημεία μέσω των αγωγών αυτών”.

“Η λεγόμενη ενδιάμεση λύση αποτελούσε πάγια διακηρυγμένη θέση για το Δημοκρατικό Κόμμα”, αναφέρει ο κ. Βότσης, ο οποίος υπενθυμίζει ότι “μόνο το Δημοκρατικό Κόμμα υποστήριζε τη λύση αυτή, ενώ οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις  για προεκλογικούς λόγους μας κατακεραύνωναν για τη θέση αυτή”.

Αν τότε, συνεχίζει, “εισακουόμαστε, σήμερα θα είχαμε στον τόπο μας φυσικό αέριο και φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα”.

“Στόχος για μας ήταν και είναι η άμεση διερεύνηση της δυνατότητας έλευσης φυσικού αερίου σε οποιανδήποτε μορφή, τεχνολογία και με οποιονδήποτε τρόπο, με μοναδικό κριτήριο, αν η τιμή είναι συμφέρουσα για την ΑΗΚ, τη μείωση του κόστους παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος”, προσθέτει.

Στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Βότσης εκφράζει την ευαρέσκεια του ΔΗΚΟ που και αυτή η εισήγηση του έχει γίνει επιτέλους αποδεκτή και προσθέτει ότι “ακόμα καλύτερα θα είναι αν η ενδιάμεση λύση θα μπορούσε να είναι μέρος ή να συνδυάζεται με την τελική λύση και επιλογή που θα αποφασιστεί για την αξιοποίηση και διαχείριση των δικών μας κοιτασμάτων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα