Ικανοποίηση για τη σύσταση του Οργανισμού Πάφος 2017

10:33 7/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ικανοποίηση του που η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης απέκτησε πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο εξέφρασε ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής. Ο κ.Σιαηλής ανέφερε πως ο Χρήστος Πατσαλίδης εκλέγηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και αυτό είναι από τα θετικά της πολιτιστικής πρωτεύουσας. Στα θετικά συνέχισε «συμπεριλαμβάνετε και η στάση του δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα που απέσυρε το ενδιαφέρον του και έτσι επήλθε ομογνωμία όσον αφορά το θέμα του προέδρου».

Εκτιμούμε

συνέχισε πως με σεβασμό προς τους συμπολίτες μας θα έπρεπε η πρόταση να είναι ενιαία στην οποία να συμπεριλαμβάνονται άτομα από όλους τους χώρους και τις κοινωνικές τάξεις, είπε.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης συνεχάρη όλα τα μέλη που έχουν εκλεγεί και τους ευχήθηκε καλή εργασία και υπομονή ώστε η Πάφος να πετύχει τους στόχους της. Εμείς είπε όλοι « σεβόμαστε το αποτέλεσμα της εκλογικής χθεσινής διαδικασίας» προσθέτοντας πως έχουν εκλεγεί οκτώ άτομα άξια και του πολιτισμού που θα πλαισιώνουν τον κ Χρήστο Πατσαλίδη. Ο κ Σαββίδης δήλωσε πως ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος για αυτό θα πρέπει άμεσα όπως είπε να αρχίσει η επιτροπή δουλειά και να κοιτάξουμε όλοι μας την επόμενη ημέρα.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Ευρωπαϊκού κόμματος στο Δήμο Πάφου Ανδρέας Χρυσάνθου ανέφερε πως όλα τα προτεινόμενα μέλη είναι άτομα αξιόλογα και μορφωμένα. Επανέλαβε επίσης την τοποθέτηση του ότι η σύσταση του συμβουλίου δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο κομματικής συναλλαγής αλλά ένα πολιτιστικό αντικείμενο και έργο . Ο κ. Χρυσάνθου ανέφερε πως μετά την σύσταση του διοικητικού συμβουλίου όλοι φέρουν την ευθύνη συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου αν κάτι δεν πάει καλά.

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ Εύρος Λοιζίδης ανέφερε πως σήμερα έχει συσταθεί ένα διοικητικό συμβούλιο άξιο και υπεύθυνο να αναλάβει το βαρύ έργο. Τόσο είπε ο πρόεδρος όσο και τα μέλη της εννεαμελούς επιτροπής είναι έτοιμα να εργαστούν ώστε η Πάφος να βγει κερδισμένη από αυτό το Ευρωπαϊκό θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2017.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ Λάζαρος Ομήρου συνεχάρη τον Δήμαρχο Πάφου για την απόφαση του να αποχωρήσει από την διεκδίκηση της προεδρίας βάζοντας το γενικό καλό πάνω από όλα. Ο κ Ομήρου ανέφερε πως η ΕΔΕΚ είχε μια διαφορετική προσέγγιση για τα υπόλοιπα 6 από τα 8 μέλη της επιτροπής. Χαρακτήρισε εξαίρετη την επιλογή του Χρήστου Πατσαλίδη για την προεδρία της επιτροπής προσθέτοντας πως ο κ Πατσαλίδης θα περιστοιχίζεται από 8 λαμπρά μυαλά, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκούς ανθρώπους του πολιτισμού και της διανόησης που συνθέτουν όπως είπε μια ομάδα πολύ δυνατή η οποία θα οδηγήσει την Πάφο με ασφάλεια στο 2017 με την αρωγή και την συμπαράταξη της δημοτικής αρχής.

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε πως ενδοκομματικά και στα εσωτερικά των συλλογικών οργάνων του ΔΗΚΟ θα τεθεί το θέμα των δύο δημοτικών συμβούλων του ΔΗΚΟ που δεν ακολούθησαν τις αποφάσεις της δημοτικής ομάδας και του κόμματος. Ο κ. Βέργας ευχαρίστησε στην συνέχεια τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για την ομόφωνη αποδοχή της πρότασης του, να ηγηθεί της επιτροπής του Πάφος 2017 ο Χρήστος Πατσαλίδης μετά την αποχώρηση του από την διεκδίκηση της προεδρίας για το καλό της Πάφο. Ευχήθηκε επίσης όπως όλοι αφήσουν πίσω αυτά που έχουν διαδραματιστεί τις προηγούμενες εβδομάδες και να κοιτάξουν μπροστά, μόνο τη Πάφο.

Ο Γιάννης Κουτσόλαμπρος μέλος της εννεαμελούς επιτροπής ανέφερε πως όλοι θα πρέπει να αναλογιστούν το τεράστιο φορτίο των πέντε μηνών που χάθηκε και το φορτίο του διχασμού που παρατηρήθηκε στην πόλη. Όλα αυτά είπε θα πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας και να κοιτάξουμε μπροστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα