Ιωνάς Νικολάου: Ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών ελεύθερος με προεδρική άδεια

17:06 3/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επικρίσεις για την απόφαση να δοθεί προεδρική άδεια σε συγκεκριμένο κατάδικο διατυπώνει ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Ιωνάς Νικολάου, κάνοντας λόγο για πρόκληση του περί δικαίου αισθήματος του πολίτη και για κατάντια των θεσμών.

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Νικολάου αναφέρεται ”στην είδηση ότι ο μεγαλύτερος Κύπριος έμπορας ναρκωτικών που έχει συλληφθεί ποτέ στην Κύπρο, κυκλοφορεί ελεύθερος με προεδρική άδεια εδώ και

έξι μήνες, ενώ αυτή παρατάθηκε για άλλους τρείς μήνες”.

”Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είτε δεν ενημερώνεται πλήρως για τις περιπτώσεις που υπογράφει και συναινεί για αναστολή φυλάκισης, είτε δεν μαθαίνει από τα λάθη του και από τα όσα είχαν γίνει με την περίπτωση του ισοβίτη Κίτα”, αναφέρει ο κ. Νικολάου.

Στην δήλωση αναφέρεται ότι όταν εγκρίθηκε η πρώτη αναστολή, ύστερα από διερεύνηση του θέματος, οι αρμόδιοι διαβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για ασθένεια του καταδικασθέντος και ότι θα ταξίδευε για επέμβαση στο εξωτερικό.

Ο κ. Νικολάου διερωτάται ποιοί είναι οι λόγοι, που έξι μήνες μετά συνηγορούν στην παράταση της αναστολής της ποινής της φυλάκισης, ενώ παράλληλα εγείρει ερωτήματα για τα κριτήρια με τα οποία αυτή παραχωρήθηκε.

”Δεν μπορεί να είναι άλλωστε τόσο κρίσιμη η κατάσταση του όταν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά δεν μπορεί να είναι στη φυλακή ούτε καν υπό περιοριστικούς όρους”, αναφέρει ο κ. Νικολάου και προσθέτει ότι αυτό αποτελεί ”πρόκληση στη δίκαιη κοινωνία και στο περί δικαίου αίσθημα του πολίτη”

”Τελικά, πόσοι άλλοι έχουν αποφυλακιστεί με αυτό τον τρόπο, ύστερα από όλα αυτά κάποιοι ακόμα αναρωτούνται για την κατάντια των θεσμών στην Κύπρο και το αίσθημα ατιμωρησίας σε αυτόν τον τόπο, η απάντηση είναι οφθαλμοφανής”, καταλήγει ο κ. Νικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα