Ισπανία: Νέο ιστορικό ρεκόρ ανεργίας (24,4%)

16:47 27/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο επίπεδα ρεκόρ του 24,4% αυξήθηκε το Μάρτιο το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία με 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι να μένουν εκτός εργασίας σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης και υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Μερικές ώρες μετά την υποβάθμιση του δημοσίου χρέους της Ισπανίας από την Standard and Poor’s λόγω του ύψους του δημοσιονομικού ελλείμματος, του εύθραυστου τραπεζικού συστήματος και της ύφεσης, η χώρα ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα της ανεργίας είχε επιδεινωθεί δραματικά.

Ηδη, η Ισπανία είχε το

υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στον ανεπτυγμένο κόσμο, καθώς η πτωτική πορεία της οικονομίας απέτυχε να απορροφήσει τα εκατομμύρια των εργαζομένων που έμμειναν εκτός εργασίας, όταν η φούσκα ακινήτων κατέρρευσε το 2008.

Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 24,44% του εργατικού δυναμικού στο τέλος Μαρτίου, από 22,85% πριν από τρεις μήνες, αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία της Ισπανίας.

Γύρω στις 365.900 θέσεις εργασίας καταστράφηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ωθώντας το ποσοστό ανεργίας στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων στην υπάρχουσα μορφή τους το 1996, σημειώνει η ισπανική στατιστική υπηρεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα