Οικολόγοι: Αρνητικός ο μη επαναδιορισμός Ορφανίδη

16:27 27/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αρνητική εξέλιξη θεωρεί το Κίνημα Οικολόγων τον μη επαναδιορισμό του Αθανάσιου Ορφανίδη ως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος Γιώργο Περδίκη.

Σε σημερινή διάσκεψη Τύπου και αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Περδίκης είπε ότι «αρνητικές εξελίξεις σημειώνονται και στον τομέα της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών».

Είπε ότι απόφαση του Κινήματος Οικολόγων «είναι να στηρίξει την κάθε πολιτική που έχει να κάνει με την υποστήριξη εκείνων των τραπεζών,

γιατί δεν είναι όλες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, με μια βασική προϋπόθεση: Oτι οι τράπεζες και τα στελέχη τους θα ικανοποιούν αυστηρές προϋποθέσεις διαχείρισης που θα τεθούν από την πολιτεία, από την Κυβέρνηση και τη Bουλή».

«Προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν ότι θα σταματήσει η διασπάθιση των πόρων των τραπεζών από τα ίδια τα στελέχη των τραπεζών, ότι θα σταματήσουν οι επενδύσεις υψηλού ρίσκου, ότι θα σταματήσουν και οι μίζες και προμήθειες σε επίπεδο τραπεζών και ότι οι τράπεζες θα συμπεριφερθούν απέναντι στους μικρομεσαίους και τους μικρούς επιχειρηματίες αυτής της χώρας με ένα τρόπο θετικό και ευνοϊκό και υποστηρικτικό για να αντιμετωπιστεί η ευρύτερη οικονομική κρίση γιατί η κρίση δεν αφορά μονάχα τις τράπεζες».

Είπε τέλος ότι «πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάθε πρόγραμμα στήριξης των κυπριακών τραπεζών ως ενδιάμεσο εργαλείο για τη στήριξη της κυπριακής οικονομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα