Ιστορική η απόφαση του ΕΔΑΔ για την υπόθεση Ελ Μάσρι, υπογραμμίζει ο Μινιόν

13:45 14/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

“Ιστορική καταδίκη των πρακτικών της CIA στην Ευρώπη”, με τις παράνομες απαγωγές και μεταγωγές υπόπτων για τρομοκρατική δράση, χαρακτηρίζει την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Ελ Μάσρι, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζαν Κλοντ Μινιόν.

Διερμηνεύοντας πολιτικά την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση του γερμανικής υπηκοότητας και λιβανικής καταγωγής Ελ Μάσρι,

ο κ. Ζαν Κλοντ Μινιόν, χαρακτήρισε την απόφαση καταδίκης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ιστορική και επί της ουσίας μία πρώτη καταδίκη των παράνομων πρακτικών της CIA στην Ευρώπη.

Καταδικάζοντας την ΠΓΔΜ, το Δικαστήριο με την απόφαση του καταδικάζει, παράλληλα, ως αντιβαίνουσες θεμελιώδη δικαιώματα της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (απαγόρευση απάνθρωπης και σκληρής μεταχείρισης, αναγκαστικές εξαφανίσεις, δικαίωμα στη ελευθερία και την ασφάλεια), τις πρακτικές που ακολούθησαν, επί χρόνια, στην Ευρώπη, οι μυστικές υπηρεσίες της CIA συνεργαζόμενες με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με τις παράνομες απαγωγές και μεταγωγές υπόπτων για τρομοκρατική δράση, υπογραμμίζει ο Ζαν Κλοντ Μινιόν.

Το Δικαστήριο κατέστησε σαφές με την απόφαση του ότι, οι πρακτικές αυτές συνιστούν σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαίωσε τα πορίσματα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από τον Ελβετό Γερουσιαστή -μέλος της Συνέλευσης του ΣτΕ Ντίκ Μαρτί, κατέληξε ο πρόεδρος της Συνέλευσης του ΣτΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα