Συλλούρης: Ο λαϊκισμός προσφέρει τη χειρότερη υπηρεσία

13:05 14/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο λαϊκισμός και τα μεγάλα λόγια προσφέρουν τη χειρότερη υπηρεσία στην Κύπρο και το λαό της, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, σχολιάζοντας τις χθεσινές τοποθετήσεις του Eurogroup για την προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνάψει δανειακή σύμβαση με την Τρόικα.

“Αξιολογούμε

ως πολύ θετική τη χθεσινή αναφορά του Eurogroup για την υπευθυνότητα που έδειξε η κυπριακή Βουλή. Η υπευθυνότητα της μεγάλης πλειοψηφίας της κυπριακής Βουλής είναι μία ελπίδα ώστε να μην έχουμε εφιαλτικό σενάριο να βρεθεί η Κύπρος ενώπιον της ανάγκης για πολύ σύντομα δεύτερο μνημόνιο”, είπε.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι “ο λαϊκισμός και τα μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα θα προσφέρουν τη χειρότερη υπηρεσία στην Κύπρο και στο λαό της”.

“Απαιτείται σοβαρότητα, αξιολόγηση σωστή των δεδομένων, που δυστυχώς δεν μπορούν να αλλάξουν, και χάραξη καινούργιας στρατηγικής, η οποία να διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και την προοπτική ανάπτυξης, στη βάση της κοινωνικής ειρήνης, αλλά και της αποτελεσματικότητας, σε ένα κράτος πλέον σύγχρονο, που πρέπει να διαμορφώσουμε τάχιστα, με πάρα πολλές τομές”, ανέφερε.

Επίσης, ο κ. Συλλούρης εξέφρασε “ανησυχία για την αβεβαιότητα έκβασης των διαβουλεύσεων με την Τρόικα όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος”.

“Η σύγχυση και το σκότος που επικρατεί μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Ζητούμε από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για την πορεία των διαβουλεύσεων με την Τρόικα, αλλά και τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν μπροστά του”, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα