Κακουργιοδικείο: Όχι δίκη εντός δίκης στην υπόθεση για το φόνο Α. Χατζηκωστή

16:07 25/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας απέρριψε σήμερα το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριου Γεωργίου, για κατάθεση της έκθεσης που έχει συντάξει ο μάρτυρας υπεράσπισης Γιάννης Παπαϊωάννου, ο οποίος ασχολείται με τη δημιουργία λογισμικών και προγραμμάτων, τη διαχείριση έργου και τις τηλεπικοινωνίες.

Χθες, ο δικηγόρος του Τάσου Κρασοπούλη ζήτησε από το δικαστήριο δίκη εντός δίκης με κλήτευση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου, για να απαντήσει κατά πόσο συναινεί να αποκαλυφθούν τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα, αίτημα

το οποίο αιτιολόγησε κατά τη σημερινή δικάσιμο και απορρίφθηκε από το τριμελές Κακουργιοδικείο.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή, ο κ. Γεωργίου αγόρευσε αναφορικά με τη μαρτυρία που επιχείρησε να προσκομίσει στο δικαστήριο, σε σχέση με τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του Φάνου Χατζηγεωργίου.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής Έλενα Κλεόπα επιχειρηματολόγησε ώστε το αίτημα Γεωργίου να μην γίνει δεκτό, αφού όπως είπε επιδιώκεται προσαγωγή μαρτυρίας, που αφορά τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Όπως πρόσθεσε η κ. Κλεόπα, τα όσα περιλαμβάνονται στα συμπεράσματα της έκθεσης Παπαϊωάννου, που επιχείρησε να καταθέσει η υπεράσπιση, είναι προϊόν αντισυνταγματικά ληφθείσας μαρτυρίας, δηλαδή, η σύνταξη της έκθεσης βασίστηκε σε τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Κρασοπούλη υποστήριξε ότι η μαρτυρία που προσπαθεί να προσκομίσει στο δικαστήριο δεν αφορά τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, Φάνου Χατζηγεωργίου, αλλά τη γεωγραφική θέση του βασικού μάρτυρα, με βάση τεχνικές λεπτομέρειες από το κινητό του τηλέφωνο, στον ισχυρισμό του ιδίου ότι συναντήθηκε με τον Τάσο Κρασοπούλη στα Πέρα Ορεινής.

Ο πελάτης του, σημείωσε ο κ. Γεωργίου, απεμπόλησε όλα τα δικαιώματα του περί τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και θα είναι δίκαιο να επιτραπεί η συγκεκριμένη μαρτυρία, η οποία θα αποδεικνύει, σύμφωνα με την υπεράσπιση του Κρασοπούλη, ότι ο κατηγορούμενος δεν συναντήθηκε ποτέ με τον Φάνο Χατζηγεωργίου.

Η κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ότι πρόκειται για προσπάθεια κατάθεσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και δεν μπορεί να διεξαχθεί δίκη εντός δίκης για το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης, υποστήριξε στο δικαστήριο πως δεν μπορεί να δίδεται δεύτερη ευκαιρία σε δικηγόρους, οι οποίοι παραλείπουν βασικά πράγματα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 2ης κατηγορούμενης Έλενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, παρενέβη, θέτοντας και νέο αίτημα αναφορικά με επανακλήτευση του Φάνου Χατζηγεωργίου.

Μετά από διακοπή μισής ώρας, το Κακουργιοδικείο αποφάσισε όπως απορρίψει το αίτημα της υπεράσπισης, λέγοντας πως δεν συντρέχει λόγος για διεξαγωγή δίκης εντός δίκης.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου δεν μπορεί η υπεράσπιση να καλέσει μάρτυρα, ο οποίος έδωσε ήδη μαρτυ

Keywords
Τυχαία Θέματα