Καμία απόφαση δεν έχει παρθεί για ιδιωτικόποιηση της Αρχής Λιμένων, δηλώνει ο Χ. Πρέντζας

15:15 9/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Καμία πολιτική απόφαση δεν έχει παρθεί και όλα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε ό,ι αφορά την ιδιωτικοποίηση της Αρχής Λιμένων, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Αρχής Λιμένων Χρύση Πρέντζα ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής σε συνάντηση που είχαν το πρωί.

Όπως δήλωσε από την Πάφο ο κ Πρέντζας στο πλαίσιο της συνάντησης που ήταν καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα εξέφρασε στον Υπουργό Οικονομικών την διαμαρτυρία της Αρχής Λιμένων και την αντίθεση της σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης της . Ο Υπουργός είπε

ο κ Πρέντζας « επιβεβαίωσε ότι ακόμη δεν έχει παρθεί οποιαδήποτε πολιτική απόφαση, αλλά όλα είναι στο τραπέζι των συζητήσεων»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής Λιμένων, η συνάντηση ήταν πληροφοριακού χαρακτήρα και αφορούσε την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Αρχής, στοιχεία τα οποία χρειάζεται το Υπουργείο Οικονομικών κατά την διάρκεια συναντήσεων που θα έχει με την Τρόικα.

Σε ό,τι αφορά την αγορά των κυβερνητικών ομολόγων τα οποία λήγουν 31 Μάρτη, ο κ Πρέντζας εκτίμησε, πως είναι μέσα στις δυνατότητες της Αρχής Λιμένων να προχωρήσει σε ανανέωση των κυβερνητικών ομολόγων . Είναι κάτι το οποίο αυτή την στιγμή , μας επιτρέπει να πράξουμε, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως ο ίδιος προσωπικά δεν έχει λάβει γνώση της επιστολής που έχει αποσταλεί από τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με το δάνειο της Αρχής Λιμένων .

Ξεκαθάρισε επίσης πως τα χρήματα που έχει δώσει μέχρι σήμερα η Αρχή Λιμένων είναι από το δικό της αποθεματικό, και ο βασικός λόγος είναι όπως είπε « ότι το ταμείο συντάξεως είναι στην πορεία της ολοκλήρωσης της καθίδρυσης του, αυτή την στιγμή ».

Σε ό,τι αφορά τα κυβερνητικά ομόλογα τα οποία λήγουν 31 του Μάρτη, η Αρχή Λιμένων εκτιμά ότι είναι διατεθειμένη και στις προθέσεις της να προχωρήσει στην ανανέωση τους , κατέληξε ο κ Πρέντζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα