Κατά της υποψηφιότητας Αναστασιάδη οι Αντιστασιακοί

15:02 16/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προσβάλλει την ιστορική μνήμη και προκαλεί με τη συμπεριφορά του τους παθόντες του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, υποστηρίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών.

Σε διάσκεψη Τύπου στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλίας Κυριακίδης, ανέφερε πως “η διαχρονική δράση

του υποψηφίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, προσβάλλει την ιστορική αλήθεια , τον αγώνα της Αντίστασης, τον αγώνα για τη Δημοκρατία και τους ίδιους τους Αντιστασιακούς” , οι οποίοι θεωρούν πως σε μια πιθανή εκλογή του θα επιχειρηθεί αλλοίωση της ιστορίας και εξίσωσης των θυμάτων του πραξικοπήματος με τους πραξικοπηματίες.

Όπως είπε ο κ. Κυριακίδης, “ο κ. Αναστασιάδης υπήρξε δικηγόρος μελών και στελεχών της ΕΟΚΑ Β` και καταψήφισε το πρόσφατο πόρισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων για το Φάκελο της Κύπρου, τορπιλίζοντας μια χρυσή ευκαιρία για να υπάρξει ομόφωνη κάθαρση και να επέλθει η πολυπόθητη ενότητα του λαού, η οποία πρέπει να στηρίζεται στην ιστορική αλήθεια”.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, “ο κ. Αναστασιάδης παρίσταται ανελλιπώς στα μνημόσυνα του ιδρυτή και αρχηγού της ΕΟΚΑ Β` Γεώργιου Γρίβα, καταθέτοντας δάφνινα στεφάνια και προσπαθώντας να εξαγνίσει και να αποενοχοποιήσει τόσο τον Αρχηγό της, όσο και την ίδια την ΕΟΚΑ Β`, ενώ πριν από ένα περίπου χρόνο προέβη στα αποκαλυπτήρια αγάλματος συμμετέχοντα στο πραξικόπημα, ο οποίος επέδραμε κατά του Προεδρικού, σε μια προφανή προσπάθεια να ηρωοποιήσει την πραξικοπηματική δράση και όσους συμμετείχαν στη μεγάλη προδοσία της 15ης Ιουλίου 1974″.

Ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα πως “ο Κυπριακός λαός δεν είναι δυνατό να εγκρίνει την εκλογή ενός τέτοιου ανθρώπου, με μια τέτοια συμπεριφορά, στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Σε ερώτηση ποιόν θα υποστηρίξει ο Σύνδεσμος στις προεδρικές εκλογές, ο κ.Ηλιάδης είπε πως αυτό θα αποφασιστεί όταν οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες, τονίζοντας ότι “σίγουρα δεν θα είναι ο κ.Αναστασιάδης”.

Οι Αντιστασιακοί θεωρούν επίσης ορθές τις επιλογές που έκαναν στις τελευταίες δυο εκλογικές αναμετρήσεις για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς όπως σημειώνουν, τόσο η διακυβέρνηση του Προέδρου Χριστόφια όσο και του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου, “είχαν ένα πολυδιάστατο έργο”.

Ο κ. Ηλιάδης σχολίασε εξάλλου την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β` στα μνημόσυνα των πεσόντων, λέγοντας ότι , “το πιο σοβαρό σφάλμα που έκανε είναι ότι μετά την κατάθεση στεφάνων στους αντιστασιακούς πήγε και κατάθεσε στεφάνι δάφνινο στους δολοφόνους των παιδιών μας. Αυτό για εμάς είναι ανεπίτρεπτο.”

Keywords
Τυχαία Θέματα