Καταργούνται στην Ελλάδα αμειβόμενες Επιτροπές και Ειδικές Γραμματείες Υπουργείων

18:32 3/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εντολή να καταργηθούν όλες οι αμειβόμενες Επιτροπές των Υπουργείων και οι Ειδικές Γραμματείες έδωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Αυτό έγινε γνωστό με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η απόφαση αυτή έχει ως απώτερο στόχο να εξοικονομηθεί σημαντικό χρηματικό ποσό και να μπει «τάξη στον κρατικό μηχανισμό».

Διευκρινίζεται ότι η απόφαση κατάργησης δεν αφορά Ειδικές Γραμματείες, όπως το ΣΔΟΕ, που

δεν μπορούν να διακόψουν τη λειτουργία τους καθώς και ότι η ανασυγκρότηση όποιων Γραμματειών και Επιτροπών κριθούν απαραίτητες και η λειτουργία τους χρήσιμη θα γίνει από μηδενική βάση.

Η απόφαση αυτή του Πρωθυπουργού εντάσσεται σε μια σειρά γενικότερων κινήσεων που φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δρομολογεί όπως η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα και των αποκρατικοποιήσεων προκειμένου να γίνει αντιληπτό στην τρόικα ότι η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περικόψει δαπάνες από το δημόσιο τομέα. Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί απαραίτητο να επιδείξει η νέα κυβέρνηση «καλό πρόσωπο» προκειμένου στη συνέχεια να θέσει ζητήματα προς τροποποίηση σχετικά με το μνημόνιο στην τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Πρωθυπουργός έδωσε οδηγία προς τους Υπουργούς και Υφυπουργούς να ζητούν άδεια πριν ταξιδέψουν στο εξωτερικό και στο εσωτερικό τόσο για να εξοικονομηθούν χρήματα όσο και για να μην προκαλείται το δημόσιο αίσθημα, σε μια στιγμή που οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα