Καθυστερεί η Νομική Υπηρεσία για τα κλινικά εργαστήρια

14:32 29/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πάνω από ένα χρόνο καθυστερεί η Νομική Υπηρεσία να επεξεργαστεί νομοθετικό κείμενο που θα ρυθμίζει τη λειτουργία και τον έλεγχο κλινικών εργαστηρίων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας Κώστα Κωνσταντίνου μετά τη συνεδρία σήμερα.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι η Επιτροπή έδωσε εκ νέου πίστωση χρόνου στη Νομική Υπηρεσία, εντούτοις αναφέρθηκε σε «δικαιολογίες» που δόθηκαν από πλευράς της εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας ενώπιον της Επιτροπής, αποκαλώντας τις «αστήριχτες» και ζήτησε την εισαγωγή πιο γρήγορων διαδικασιών

επεξεργασίας νομοθετικών κειμένων.

«Οσον αφορά τα κλινικά εργαστήρια, τη νομοθεσία η οποία τα διέπει αλλά και τη λειτουργία τους, διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα, γιατί δεν υπάρχει ρύθμιση η οποία να προβλέπει το πώς λειτουργούν σήμερα, αλλά ούτε και ο σχετικός και απαραίτητος ενδεικνυόμενος έλεγχος ο οποίος έπρεπε να υπάρχει», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, «υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο αφορά τη Νομική Υπηρεσία». Πρόσθεσε ότι «εδώ και δεκατέσσερις μήνες εκκρεμεί ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας η επεξεργασία κειμένων για νομοθετική ρύθμιση, που θα γινόταν αφού υπήρχε αυτή η προεργασία στη Νομική Υπηρεσία».

«Είναι παράκληση και γίνεται δημόσια αναφορά ότι θα πρέπει να υπάρχει από πλευράς της Νομικής Υπηρεσίας μια πλέον γρήγορη διαδικασία επεξεργασίας για να μην υπάρχει και η ανάλογη καθυστέρηση στη Βουλή», είπε.

Πρόσθεσε ότι «οι δικαιολογίες ήταν αστήριχτες από πλευράς της εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας και δεν νοείται να υπάρχει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε τέτοιου είδους ζητήματα, να υπάρχουν οι εκκρεμότητες, οι οποίες έχουν να κάνουν με ρυθμίσεις απαραίτητες και επιβαλλόμενες και να δημιουργούνται όλα εκείνα τα προβλήματα τα παρεπόμενα τα οποία αυτή τη στιγμή υπάρχουν».

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι «έχουμε δώσει πίστωση χρόνου ούτως ώστε να έρθουν το συντομότερο δυνατό με μία ρύθμιση, η οποία να δίδει το δικαίωμα στην Επιτροπή για επεξεργασία, συζήτηση αλλά και ολοκλήρωση μιας διαδικασίας για να μπορέσουμε επιτέλους να ρυθμίσουμε νομοθετικά ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά τα κλινικά εργαστήρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα