Κεντρική ομιλία Τσίπρα στην Ομόνοια

23:52 3/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Μήνυμα νίκης, ελπίδας, ανατροπής» χαρακτήρισε την κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στην Ομόνοια, ο επικεφαλής του Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του αναφέροντας ότι μέσα από αυτήν «δίνεται εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς».

Απευθυνόμενος σε δεύτερο πρόσωπο στους παρευρισκομένους αλλά και σε όσους, όπως είπε, παρακολουθούν

τη συζήτηση από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι: «Κανένας και τίποτα πια, δεν μπορούν να σταματήσουν ένα λαό αποφασισμένο να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Κανένας και τίποτα πια, δεν μπορούν να σταματήσουν ένα λαό αποφασισμένο ν’ αλλάξει τη μοίρα του. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ενώνεται ο λαός με την Αριστερά, για να σταματήσουν την καταστροφή. Ενώνεται ο λαός με την Αριστερά, για ν’ ανοίξουν τις μεγάλες λεωφόρους της Δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής προκοπής».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τώρα σπάει «το ανομολόγητο ταμπού της μεταπολίτευσης: ότι η Αριστερά υπάρχει μόνο για να διαμαρτύρεται. Και σήμερα, για πρώτη φορά, εσείς διεκδικείτε και τα κλειδιά της κυβέρνησης. Διεκδικείται για το λαό την εξουσία». Και έθεσε το διακύβευμα των εκλογών λέγοντας ότι «την Κυριακή δεν αναμετράται απλά και μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό κατεστημένο του Μνημονίου – με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Αναμετράται ο λαός με τη ζωή του. Αναμετράται ο λαός με τη μοίρα του».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις. «Όλοι οι δυνάμεις του πλούτου της διαπλοκής, της τραπεζοκρατίας ενώθηκαν και σήμερα έχουν ένα μόνο αντίπαλο: Τον ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο. Και έναν μόνο εφιάλτη: Τη κυβέρνηση της Αριστεράς. Καλωσορίζουμε το φόβο τους και τις λυσσαλέες επιθέσεις τους. Έχουν απόλυτο δίκιο να μας φοβούνται. Έχουν δίκιο να μας πολεμάνε. Γιατί εμάς δεν μας έχουν στο τσεπάκι τους», είπε.

Πρόσθεσε, «συμβιβασθείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα με την εντολή του λαού θα η Δημοκρατία επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε. Και η δημοκρατία έχει κανόνες. Και θα μάθετε να τους σέβεστε είτε το θέλετε είτε όχι. Συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα δε θα φοβίζετε εσείς το λαό αλλά ο λαός θα φοβίζει εσάς.»

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο διαθέτει «πρόγραμμα συγκροτημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο για την έξοδο από τη κρίση. Σχέδιο που βασίζεται στη παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Στην αναδιανομή του πλούτου, με εξισορρόπηση των φορολογικών βαρών και φορολόγηση του συσσωρευμένοι πλούτου».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε την πεποίθηση ότι «αυτές τις εκλογές τις επέβαλε ο λαός μας. Με τις κινητοποιήσεις του Ιούνη, του Οκτώβρη, του Φλεβάρη. Για αυτό και δεν πρέπει να πάει χαμένη η ευκαιρία» και απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης σε όλους.

Πριν την ομιλία του κ. Τσίπρα, χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, Μανώλης Γλέζος ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην αν

Keywords
Τυχαία Θέματα