Κέρδη 50 εκ. ευρώ το 2012 για τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα

16:47 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με κέρδη της τάξης των 50 εκ. ευρώ αναμένεται να κλείσει το 2012 η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, ενώ για την τριμηνία που έχει περάσει τα καθαρά κέρδη είναι στα 17-18 εκ. ευρώ, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης.

Πρόσθεσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Συνεργατικών Ιδρυμάτων στη φετινή δύσκολη χρονιά πραγματοποίησαν κέρδη της τάξης πέραν των 70 εκ. ευρώ, εκτός των κερδών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη

με θέμα την εξαγγελία συλλογής χρηματικών εισφορών για τον ελληνικό λαό, ο κ. Χλωρακιώτης, απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι ”ευτυχώς για το Συνεργατικό Κίνημα υπήρχαν αρκούντως ικανοποιητικά κέρδη, καλύφθηκαν όλες οι ζημιές και σήμερα το 2012, μια και κλείνουμε την τριμηνία και με κάθε διαφάνεια – απλώς δεν συνηθίζουμε να τα ανακοινώνουμε – η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα πραγματοποιεί περίπου στη χρονιά που είμαστε τώρα καθαρά κέρδη μετά τη φορολογία περίπου 5,5 με 6 εκ. ευρώ”.

Ο κ. Χλωρακιώτης ανέφερε ότι στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα είναι κατατεθειμένα τα πλεονάσματα υπό μορφή ρευστότητας των Συνεργατικών Εταιρειών.

“Εμείς με κάθε διαφάνεια από την αρχή, χωρίς να διστάσουμε καθόλου”, σημείωσε, “είχαμε αναφερθεί στο ποσό που είχαμε επενδύσει, σε ανύποπτο όμως χρόνο, στα ελληνικά χρεώγραφα”.

”Είναι σωστό να διευκρινίσουμε, χωρίς να θέλουμε να αμβλύνουμε το όλο θέμα των ζημιών τις οποίες υπεστήκαμε από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, ότι για χρόνια ολόκληρα, πάντοτε επί το ορθότερο μέχρι πριν την κρίση, η καλύτερη επένδυση και η πιο σίγουρη επένδυση στα κεφάλαια ενός τραπεζικού ιδρύματος ήταν οι επενδύσεις στα κυβερνητικά χρεώγραφα”, πρόσθεσε.

“Εμείς”, συνέχισε, “δεν επενδύσαμε από την εποχή που εκδηλώθηκε η κρίση στην Ελλάδα ή άλλως πως”.

”Καλύψαμε και θεωρήσαμε ορθόν το Συμβούλιο της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας στη χρονιά που μας πέρασε το 2011, να κλείσουμε με ζημιές το έτος που πέρασε για να μην το κουβαλάμε μαζί μας το 2012”, σημείωσε.

Ο κ. Χλωρακιώτης είπε πως ”κλείσαμε την τριμηνία μας περίπου με 17-18 εκ. ευρώ καθαρά κέρδη και αναμένουμε να κλείσουμε τη χρονιά μας με καθαρά κέρδη μετά τη φορολογία ως Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, περίπου με κέρδη καθαρά της τάξης των 50 εκ. ευρώ”.

Ασφαλέστατα, συνέχισε, κέρδη πραγματοποιούν και τα Συνεργατικά Ιδρύματα.

”Αναφέρουμε τη φετινή χρονιά, που ήταν δύσκολη χρονιά, ότι μόνο από τους εξελιγμένους λογαριασμούς των Συνεργατικών που έχουν ελεγχθεί και είναι η συντριπτική πλειοψηφία, πραγματοποίησαν κέρδη της τάξης πάνω από 70 εκ. το σύνολο των άλλων συνεργατικών εταιρειών πέραν των κερδών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας”, σημείωσε.

Οσον αφορά τη δανειοδοτική πολιτική του Συνεργατικού Κινήματος κατά την περίοδο αυτών των χρόνων, ο κ. Χλωρακιώτης είπε πως ”ήταν συνειδητή επιλογή και είχε να κάνει με την προσπάθεια των Συνεργατικών Εταιρειών να στηρίξουν όσο μπορούσαν τα μέλη τους, που για χρόνια ολόκληρα συνεργάζονταν με τα Συνεργατικά Ιδρύματα”.

“Αυτό ου

Keywords
Τυχαία Θέματα