ΚΕΒΕ: Ελπιδοφόρες οι προοπτικές ρωσο-κυπριακής συνεργασίας

12:42 10/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στις ευρύτατες προοπτικές που διαθέτουν η Κύπρος και η Ρωσία για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στις δύο χώρες επικεντρώθηκε το Ρωσο-Κυπριακό Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε σήμερα με εξαιρετική επιτυχία στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό.

Στο Φόρουμ συμμετείχαν περισσότεροι από 380 επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες, οι οποίοι

στα πλαίσια της διοργάνωσης πραγματοποίησαν και σημαντικές επαφές. Από ρωσικής πλευράς συμμετείχαν επιχειρηματίες από τη Μόσχα και άλλες σημαντικές περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Κύπρο όπως το Κρασσνοτάρ, τα Ουράλια, το Ταταρστάν, η Αγία Πετρούπολη και το Νίζνι Νοβγκορότ.

Το Φόρουμ άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας ο οποίος επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να στηρίξει τις προσπάθειες για σταθερή ανοδική πορεία στη Ρωσο-Κυπριακή οικονομική συνεργασία.

Τη στήριξη της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας διακήρυξε στο Φόρουμ με χαιρετισμό του ο Ρώσος Πρέσβης κ. Yyacheslav Shumskiy ενώ την ίδια στήριξη βεβαιώνει και η παρουσία στο Φόρουμ του Υφυπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κυρίου Igor Evgenievitch Manilov.

Το Φόρουμ συνδιοργανώθηκε από το ΚΕΒΕ το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Κυπρο-Ρωσικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Συνεργασίας με την Κύπρο που εδρεύει στη Μόσχα. Οι Πρόεδροι των τεσσάρων συνδιοργανωτών σε χαιρετισμούς τους στο Φόρουμ δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν και να αναβαθμίσουν τις προσπάθειες για παραπέρα ανάπτυξη της Ρωσο-Κυπριακής επιχειρηματικής συνεργασίας.

Ειδικοί εισηγητές και συζητητές από τις δύο χώρες παρουσίασαν τις δυνατότητες επιχειρηματικών ευκαιριών διμερούς συνεργασίας που προσφέρει η Κύπρος ως διεθνές επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό κέντρο. Καλύφθηκαν επίσης τα θέματα διπλής φορολογίας και οι πρόσφατες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς.

Γενικό πόρισμα από τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων και τις συζητήσεις που διεξήχθησαν είναι ότι παρά την επικρατούσα ύφεση λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης η Κύπρος παραμένει αξιόπιστο διεθνές κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας και συνεργασίας με ευρύτατες προοπτικές για ενεργοποίηση επενδυτικών χρηματοοικονομικών και γενικότερων συνεργασιών που θα συμβάλουν σε ταχεία έξοδο από την ύφεση και σε εδραίωση σταθερής ανοδικής πορείας. Η αμφίδρομη συνεργασία Κύπρου-Ρωσίας αποτελεί ελπιδοφόρα προϋπόθεση για τη συνέχιση των προσπαθειών των συνδιοργανωτών του Φόρουμ για ταχεία επίτευξη των πάγιων στόχων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα