Κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ΕΒΕ Λευκωσίας

16:12 13/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Το επιχειρηματικό περιβάλλον, η βιομηχανική πολιτική, η καινοτομία και η αειφόρος ανάπτυξη υπό το πρίσμα της έκθεσης ανταγωνιστικότητας και της χάρτας για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Κλιμακίου της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Βιομηχανίας του ΕΒΕ Λευκωσίας στις 9 Φεβρουαρίου 2012.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,

η επίσκεψη του κλιμακίου της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας εντάσσεται στα πλαίσια των διερευνητικών αποστολών που διενεργούν κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αποσκοπούν στη διερεύνηση και καλύτερη κατανόηση των συνθηκών που επικρατούν στις χώρες μέλη της Ε.Ε. ώστε να γίνεται ορθολογιστική και αντικειμενική παρακολούθηση της αναθεωρημένης διαδικασίας ελέγχου προϋπολογισμών αλλά και της πολιτικής « Ευρώπη 2020».

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, προστίθεται, έγινε αναφορά στα θέματα βιομηχανίας, στα εργαλεία καινοτομίας, στην πρόσβαση σε χρηματοδότηση, στη ρευστότητα και το κόστος χρήματος, στην εφαρμοσμένη έρευνα, στην αποτελεσματική/αποδοτική διαχείριση των διαρθρωτικών ταμείων, στο εργατικό κόστος, στο διοικητικό φόρτο, στην οδηγία περί καθυστερημένων πληρωμών, στο κόστος ενέργειας, και στην οδηγία περί παροχής υπηρεσιών.

Πρόσθετα, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναφέρθηκε και η ανάγκη για προώθηση μέτρων ανάπτυξης της οικονομίας των αυστηρών μέτρων δημοσιονομικού ελέγχου.

Όπως αναφέρεται, κατά γενική ομολογία ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση που επέτρεψε στους παρευρισκομένους να αναπτύξουν θέσεις, απόψεις και εκτιμήσεις μέσα από ειλικρινή διάλογο.

Σημειώνεται ότι το ΕΒΕ Λευκωσίας είχε επισκεφτεί τις Βρυξέλλες τον περασμένο Μάιο στα πλαίσια αποστολής στη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αντικείμενο «τη Βιομηχανική Πολιτική και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Ακολούθως τον περασμένο Νοέμβριο ο Διευθυντής Βιομηχανίας του ΕΒΕ Λευκωσίας είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Desk Officer για την Κύπρο στη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα