Ζημιές σε υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου στην Αθήνα

15:32 13/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ζημιές σημειώθηκαν χθες σε δύο υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου στην Αθήνα εξαιτίας των επεισοδίων στο κέντρο της πρωτεύουσας. Μικρότερες ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε τουλάχιστον πέντε αυτόματες ταμειακές μηχανές της Τράπεζας.

Ο Γενικός Διευθυντής Operations του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου Αριστος Στυλιανού δήλωσε ότι οι ζημιές προκλήθηκαν από

φωτιά στο υποκατάστημα της λεωφόρου Αθηνών στο Μοναστηράκι και στη λεωφόρο Ακαδημίας.

Στη λεωφόρο Αθηνών προκλήθηκαν αρκετές ζημιές εξαιτίας φωτιάς στο τριώροφο κτίριο στο οποίο στεγάζεται το υποκατάστημα ενώ σε αυτό της Ακαδημίας προκλήθηκε μικρή φωτιά που επεκτάθηκε στον εσωτερικό χώρο.

Και στα δύο καταστήματα λήφθηκαν τα ενδεικνυόμενα μέτρα για αποτροπή λεηλασιών. Το προσωπικό και των δύο υποκαταστημάτων έχει μεταφερθεί σε άλλα κατάστημα έως ότου επιδιορθωθούν οι ζημιές και αποκατασταθεί κανονικά η λειτουργία τους, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σε μία περίπου εβδομάδα.

Ο κ. Στυλιανού διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στην λειτουργία όλων των υπηρεσιών και το κοινό εξυπηρετείται κανονικά από τα άλλα καταστήματα του Συγκροτήματος στην Αττική.

Περαιτέρω όπως εξήγησε ο κ. Στυλιανού, σε περιπτώσεις επεισοδίων, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται και κάθε υποκατάστημα διαθέτει ειδικά ρολά τα οποία και κλείνουν για προστασία των τζαμιών. Παρόμοια μέτρα λαμβάνονται και στις αυτόματες ταμειακές μηχανές.

Ο κ. Στυλιανού ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει σύστημα ελέγχου σε κάθε κατάστημα καθώς και κάμερες που καταγράφουν την κατάσταση και όταν υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων, τα καταστήματα κλείνουν και το προσωπικό αποχωρεί. Εξήγησε ακόμη ότι υπάρχει συνεργασία και με την Αστυνομία.

Στην Αττική λειτουργούν άλλα περίπου 70 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου ενώ ο αριθμός πανελλήνια ανέρχεται στα 180.

Keywords
Τυχαία Θέματα