Κρίσιμα ο 24χρονος που πυροβολήθηκε σε πρατήριο καυσίμων

14:26 6/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Κρίσιμη είναι η κατάσταση του 24χρονου θύματος της απόπειρας φόνου που έγινε σήμερα το πρωί σε πρατήριο βενζίνης στην περιοχή Στροβόλου και, όπως δήλωσε ο Ανώτερος Υπαστυνόμος και Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, το θύμα έχει μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Λευκωσίας, ενώ το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων συνεχίζει τις έρευνες, αναζητώντας και τα κίνητρα της εγκληματικής αυτής πράξης.

”Η Αστυνομία είχε έντονη δραστηριότητα και υποθέσεις κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες”, είπε ο κ. Αγγελίδης σε δηλώσεις του σήμερα στο Αρχηγείο

Αστυνομίας, αναφέροντας ότι, ”σήμερα, συγκεκριμένα, στις 06:45 το πρωί, έγινε απόπειρα φόνου, σε πρατήριο βενζίνης στην περιοχή Στροβόλου, στη Λευκωσία, όπου 24χρονος υπάλληλος, που εργαζόταν στο πρατήριο, δέχθηκε πυροβολισμό από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και εγκατέλειψε το μέρος”.

”Η σκηνή”, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ”είναι ήδη αποκλεισμένη, γίνονται εξετάσεις από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λευκωσίας και διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου και του κινήτρου της εγκληματικής ενέργειας”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι της απόπειρας φόνου ”είχε προηγηθεί συζήτηση του θύματος με τον δράστη”, ενώ ”η κατάσταση του θύματος είναι κρίσιμη και έχει μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Λευκωσίας”.

”Από τις πρώτες εξετάσεις φαίνεται να δέχθηκε πυροβολισμό στο στήθος”, είπε ο κ. Αγγελίδης, ενώ η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο να είχε μαζί του το όπλο ο δράστης πριν το διαπληκτισμό.

”Φαίνεται”, πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης, ο δράστης ”να είχε κατέβει από το αυτοκίνητο και συνομίλησε για λίγο με το θύμα” και ακολούθως τον πυροβόλησε.

Ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων περιστατικών, σε προχθεσινή επιχείρηση της Αστυνομίας, ”που είχε καλά αποτελέσματα”, όπως είπε.

Συγκεκριμένα, ”γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα Σαββάτου, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου ανέκοψαν αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία αλλοδαπά πρόσωπα”.

”Η συγκεκριμένη επιχείρηση”, συνέχισε ο κ. Αγγελίδης, ”έγινε μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας για συντονισμένες έρευνες και ελέγχους για πρόληψη του εγκλήματος γενικά”.

Στο αυτοκίνητο που ανακόπηκε το Σάββατο το πρωί, στην περιοχή της Ευρύχου και στο δρόμο Λευκωσίας – Τροόδους, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Αρχηγείου Αστυνομίας, ”επέβαιναν τρία πρόσωπα ρουμανικής καταγωγής και ηλικίας 23 ετών ο ένας, 19 ο άλλος και 31 ετών ο τρίτος, στην κατοχή τους δε βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και αλυσίδες λαιμού (κοσμήματα) και οδηγήθηκαν αμέσως στον Αστυνομικό Σταθμό, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος οδηγός, ήταν το πρόσωπο το οποίο είχε αποδράσει στις 31 Ιανουαρίου 2012, ενώ ευρίσκετο στο Δικαστήριο Λάρνακας”.

”Κατά τον έλεγχο των συγκεκριμένων προσώπων”, είπε ο κ. Αγγελίδης, ”ανακαλύφθηκε ότι ο 23χρονος είχε δώσει ψευδή στοιχεία, για αυτό διερευνάται από την Αστυνομία παράλληλα και το αδίκημα τ

Keywords
Τυχαία Θέματα