Κρίσιμες οι επόμενες κινήσεις για το κυπριακό

16:06 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαφωνία του ΔΗΚΟ με τις εισηγήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν, μετά το πέρας της συνεδρίας, κατά την οποία συζητήθηκαν οι συνομιλίες στο Greentree.

Ο κ. Καρογιάν πρόσθεσε ότι κατά την εκτίμηση του κόμματος, τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο και είπε ότι το ΔΗΚΟ υπέβαλε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας γραπτό υπόμνημα, αναφορικά με την αξιολόγηση της συνάντησης στο Greentree,

αλλά και σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την ανατροπή των αρνητικών εξελίξεων.

«Διαφωνήσαμε με τις εισηγήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και εξηγήσαμε τους λόγους» είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν σταθήκαμε μόνο στην κριτική, αλλά προτείναμε και συγκεκριμένα βήματα».

Είπε ότι υπογράμμισε την αναγκαιότητα το Εθνικό Συμβούλιο να αρχίσει να λειτουργεί ως θεσμός, ώστε να μπορούν και οι πολιτικοί ηγέτες και τα μελή του Εθνικού Συμβουλίου να έχουν γνώση όλων των εγγράφων και της ενημέρωσης συνολικά, με σκοπό να είναι «και πιο δημιουργικοί και πιο ουσιαστικοί και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση πολιτικών».

Ο κ. Καρογιάν είπε εξάλλου ότι το κόμμα του έθεσε θέμα και για τη στάση και συμπεριφορά τον Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, καθώς όπως είπε δεν είναι «αμερόληπτος και αξιόπιστος».

Πολλές φορές, συνέχισε, ο κ. Ντάουνερ έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην Κυπριακή Δημοκρατία και στην ε/κ πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, είτε δίνοντας ψευδείς πληροφορίες στον ΓΓ των ΗΕ, είτε δρομολογώντας εξελίξεις οι οποίες είναι έξω από τις αρμοδιότητές του και δεν εντάσσονται στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών της Γραμματείας των ΗΕ.

Ο κ. Καρογιάν χαρακτήρισε το Φεβρουάριο «κρίσιμο μήνα» για τις περεταίρω εξελίξεις και είπε ότι κατά τη διήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στις 15 και 17 Φεβρουαρίου, προτίθεται να καταθέσει εισηγήσεις, αναφορικά με τη στρατηγική, την τακτική, το πλαίσιο και τους κοινούς στόχους, βάσει των οποίων θα πρέπει να πορευτεί την αμέσως επόμενη περίοδο η ε/κ πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα