Δύο ολοήμερες συνεδριάσεις του Εθνικού στις 15 και 17 Φεβρουαρίου

15:41 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει εκ νέου στις 15 και 17 Φεβρουαρίου σε ολοήμερες συνεδριάσεις για να συνεχίσει τη συζήτηση επί του Κυπριακού.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς, όπως κάνει κάθε φορά, τα μέλη του Εθνικού για τα αποτελέσματα στο Greentree.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις για το αν ο Πρόεδρος ενημερώνει ή όχι τα πολιτικά κόμματα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος «και ενημερώνει, και συζητά

και διαβουλεύεται με τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικές δυνάμεις έχουν και τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στη διαδρομή των απευθείας συνομιλιών».

Είπε ακόμη ότι στο Greentree ο Πρόεδρος έθεσε τις θέσεις της ε/κ πλευράς και για τη διαδικασία της συζήτησης, η οποία δεν προβλέπει -και ούτε και αποδεχόμαστε -χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία.

Για το ζήτημα της διεθνούς διάσκεψης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι τα ψηφίσματα των ΗΕ προβλέπουν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, αφού προηγουμένως υπάρξει συμφωνία στις εσωτερικές πτυχές.

Ο Εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος έκανε ξεκάθαρες τις θέσεις μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα