Κυπριακό και εξελίξεις στη Συρία και Λίβανο συζητήθηκαν μεταξύ Φυττή-Μητροπολίτη Μεξικού

12:35 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κατά τη συνάντηση του Προεδρεύοντος της Βουλής των Αντιπροσώπων Σοφοκλή Φυττή με τον εκ του Πατριαρχείου Αντιοχείας Μητροπολίτη Μεξικού Αντώνιο συζητήθηκαν το Κυπριακό και οι εξελίξεις στη Συρία και το Λίβανο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τη δράση της Μητρόπολης στην Αμερική και ευρύτερα σε

άλλες ηπείρους. Ο Μητροπολίτης εξέφρασε ανησυχία για τις εξελίξεις στη Συρία και το Λίβανο, όπου όπως ενημέρωσε τον Προεδρεύοντα της Βουλής, χιλιάδες Χριστιανοί Ορθόδοξοι θυματοποιούνται καθημερινά.
Ο Μεξικού Αντώνιος τόνισε στον Προεδρεύοντα της Βουλής ότι στηρίζει απόλυτα τον αγώνα που διεξαγάγει η Κυπριακή Δημοκρατία για απελευθέρωση της Κύπρου.

Ο κ. Φυττής, αφού τόνισε στο Μητροπολίτη ότι η Τουρκία έχει στόχο τον πλήρη έλεγχο της νήσου, κάτι που, όπως σημείωσε, συντελείται καθημερινά με στοχευμένες ενέργειες, ζήτησε από το Μητροπολίτη – από την όποια ισχύ διαθέτει και από τα βήματα στα οποία συμμετέχει – να συμβάλει ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία για να υποχρεωθεί να συναινέσει σε αποδεκτή λύση στο Κυπριακό.

Ο κ. Φυττής υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για ευρύτερες συμμαχίες των ορθοδόξων πληθυσμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα