Λάθος θεωρεί το ΚΚΔ τον διορισμό Υποδιοικητή της ΚΤΚ

16:56 8/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Λάθος θεωρεί το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ) τον διορισμό Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας από τον Πρόεδρο Χριστόφια σε μια θέση που ήταν δικαίωμα των Τ/κ και εδώ και 49 χρόνια ήταν άδεια.

Σε ανακοίνωση του γγ του κόμματος, Τζεμάλ Οζγιγίτ αναφέρεται ότι η ενέργεια αυτή θα πρέπει να καταγγελθεί στα ΗΕ και στην ΕΕ και να ασκηθεί πίεση για να αρθεί αυτή η απόφαση. Το ΚΚΔ προσθέτει, θα πράξει το καθήκον του προς αυτή την κατεύθυνση.

Το να βάζουν χέρι σε δικαιώματα των

Τ/κ στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι αντίθετο προς το κυπριακό Σύνταγμα, δηλώνει ο Οζγιγίτ λέγοντας πως αυτός ο διορισμός δεν μπορεί να στηριχθεί στο δίκαιο της ανάγκης γι’ αυτό «και το πιο σωστό είναι να ληφθεί πίσω η απόφαση (ν’ αναιρεθεί)».

Γράφει επίσης ότι οι Τ/κ είναι ίσιοι και συνιδρυτές της Κυπριακής Δημοκρατίας και πως έχουν κοινοτικά δικαιώματα σε αυτή. Δεν είναι δυνατόν και από πλευράς διεθνούς δικαίου οι Ε/κ μονομερώς να μην λαμβάνουν αυτά τα δικαιώματα, προσθέτει.

Ισχυριζόμενος σε κάθε ευκαιρία ότι είναι κομμουνιστής και επιθυμεί την ειρήνη και μια ενωμένη Κύπρο ο Χριστόφιας, με τον διορισμό αυτό έκανε ακριβώς το αντίθετο από αυτά που λέει, αναφέρει ο Οζγιγίτ. «Γίνεται αντιληπτό ότι ο Χριστόφιας δεν είναι ειλικρινής όταν λέει ότι υποστηρίζει τη λύση και μια ενωμένη Κύπρο. Εάν ήταν δεν θα προέβαινε σε μια τέτοια κίνηση». Πριν από τις εκλογές στη νότια Κύπρο, συνεχίζει ο γγ του ΚΚΔ, αυξάνεται ο σοβινισμός και από αριστερούς και από δεξιούς ηγέτες και γίνεται αντιληπτό πως σε αυτό συμβάλλει και ο Χριστόφιας που δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα