Λευτέρης Χριστοφόρου: Ο ΔΗΣΥ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του απλού εργαζομένου

15:47 1/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα ισχυρά μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς είναι σήμερα επίκαιρα, όσο ποτέ άλλοτε, ιδιαίτερα στις σκληρές οικονομικές συνθήκες που προήλθαν από τα συσσωρευμένα οικονομικά λάθη και επιλογές των τελευταίων χρόνων και έφεραν τους απλούς εργαζόμενους σε δύσκολη και σκληρή μοίρα, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Ο ΔΗΣΥ, είπε ο κ. Χριστοφόρου, σε δηλώσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΣΕΚ για την πρωτομαγιά,

συμπορεύεται και συστρατεύεται με τα δίκαια αιτήματα του απλού εργαζόμενου στηρίζοντας την προσπάθεια να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα των ανθρώπων που δίνουν την μάχη της επιβίωσής τους και των οικογενειών τους.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, σημείωσε, που η ανεργία αυξάνεται καθημερινά «δεν μπορούν και δεν χωρούν να απασχολούνται κοινοτικοί και ξένοι από τρίτες χώρες και να εκτοπίζονται Κύπριοι εργαζόμενοι». Έκανε έκκληση για προστασία της εργασίας για τους Κύπριους και να στηρίξουμε την προσπάθεια αναγέννησης και ανασυγκρότησης της χώρας. «Ο εφιάλτης της ανεργίας πρέπει να αντιμετωπιστεί», είπε. Ο ΔΗΣΥ δηλώνει συμπαραστάτης στον αγώνα των εργαζομένων για να διαφυλάξουμε την ανεργία τους και να διασώσουμε τον τόπο από την οικονομική καταστροφή, ανέφερε.

Έγκριση μνημονίου από την Βουλή

——————————————

Στο κρίσιμο και εφιαλτικό σταυροδρόμι μνημόνιο ή χρεοκοπία του τόπου μας έφεραν οι πεντάχρονες πολιτικές και οικονομικές επιλογές της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ, ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή έγκριση του μνημονίου από την Βουλή με οριακή πλειοψηφία και εάν θα υπάρξει δεύτερο μνημόνιο.

Ουσιαστικά, πρόσθεσε, ψήφισαμε ένα μνημόνιο που είχε συμφωνηθεί από την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και υπέστη κάποιες βελτιωτικές, όπως είπε, αλλαγές από την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη. Μπροστά στο εύκολο “όχι” που θα οδηγούσε στην χρεοκοπία του τόπου και το υπεύθυνο “ναι” που θα έσωζε ό,τι θα μπορούσε να σωθεί, συνέχισε ο κ. Χριστόφορου, ο ΔΗΣΥ, που αγωνίστηκε να μην έρθουν μνημόνια και Τρόικες, επέλεξε το δρόμο της ευθύνης.

Το μνημόνιο δεν ήταν και δεν είναι η ιδανική επιλογή, ιδιαίτερα για τον ΔΗΣΥ, πρόσθεσε, «όμως θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να περισώσουμε ό,τι μπορεί να περισωθεί και η Κύπρος να μην βρεθεί χωρίς μισθούς και συντάξεις, όπως θα βρισκόταν χωρίς αυτή τη δανειακή σύμβαση». Κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την πολιτική για έξοδο από την κρίση και να δώσουν την μάχη μαζί με τον απλό άνθρωπο και το απλό νοικοκυριό.

Σε ερώτηση αν θα έχουμε νέο μνημόνιο, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι οφειλή όλων είναι να προσπαθήσουν ώστε να μην υπάρξει ξανά νέο μνημόνιο και να υλοποιήσουν τους στόχος που έχουν τεθεί, σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας, προεξάρχοντος του δημόσιου και κοινού συμφέροντος και όχι του κομματικού οφέλους.

Κληθείς να πει εάν υπάρχει τότε θέμα συζήτησης για τον ΔΗΣΥ της πρότασης ΑΚΕΛ, ο Λευτέρης Χριστοφόρου είπε ότι χθες είχαν ενώπιόν τους να ψηφίσουν είτε το μνημόνιο, είτε να αφεθεί η χώρα στην καταστροφή. Μέχρι χθες, πρόσθεσε, δεν είχε παρουσιαστεί καμία πρόταση από κανέναν. Άλλες χώρες, όπως Ελλάδα, Ισπανία και Ιρλανδία, μεγαλύτερες από την Κύπρο, επεσήμανε, δεν ανακάλυψαν καμιά εναλλακτική λύση.

«Εάν το ΑΚΕΛ, που για 5 χρόνια δεν βρήκε αυτή την εναλλακτική λύση, την βρήκε αλλά δεν την παρουσίασε μέχρι σήμερα και μπορεί να μας βρει αυτά τα 20 και πλέον δις να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, θα είμαστε οι πρώτοι που θα το στηρίξουμε, γιατί αυτό το μνημόνιο που ψηφίσαμε δεν ήταν δικό μας, αλλά μνημόνιο της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα