Λιλλήκας: “Kαιρός να υπερασπιστούμε την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια μας”

14:32 3/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η εισήγηση για προσωρινή αναστολή της διέλευσης από τα οδοφράγματα είναι πρακτική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις και όχι αποτέλεσμα συναισθηματικής φόρτισης, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη και προσθέτοντας ότι το κατοχικό καθεστώς με την απαγωγή των τριών αστυνομικών αλλά και με τις δηλώσεις Έρογλου για «δύο λαούς και δύο κράτη», αμφισβητεί άμεσα

τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Λιλλήκας αναφέρει ότι είναι καιρός να υπερασπιστούμε την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια μας, σημειώνοντας ότι “η προσωρινή αναστολή της διέλευσης από τα οδοφράγματα θα έθετε και την τουρκοκυπριακή κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη προ των ευθυνών τους”.

“Η διέλευση από τα οδοφράγματα με τον τρόπο που σήμερα γίνεται, δεν συμβάλλει στην απελευθέρωση και στην ανατροπή των κατοχικών δεδομένων, αλλά εδραιώνει την αντίληψη για καλή γειτονία ανάμεσα σε δύο κοινότητες και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις ότι έχει πέσει το τείχος της κατοχής και της διχοτόμησης”, προσθέτει.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια μέσω των οδοφραγμάτων “έχουν κυρίως επανενωθεί οι άνθρωποι του υποκόσμου των δύο κοινοτήτων”, και προσθέτει ότι “η μαζική διέλευση παράνομων λαθρομεταναστών, ναρκωτικών και παράνομου οπλισμού δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στις ελεύθερες περιοχές και στην Κυπριακή Δημοκρατία”.

“Επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμα φορά, ότι ενόσω οι αντιδράσεις έναντι των προκλήσεων της κατοχικής δύναμης και όποιων άλλων έχουν στόχο την υπόσκαψη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της κρατικής μας οντότητας, είναι χλιαρές, δεν αποτρέπουμε εξελίξεις, αλλά τους ενθαρρύνουμε και τους αποθρασύνουμε”, καταλήγει στην γραπτή του δήλωση ο κ. Λιλλήκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα