Λιλλήκας: Tο κράτος να προστατεύσει τη νεολαία από τη μάστιγα των ναρκωτικών

18:50 5/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σήμερα, έστω και σε πιο δύσκολες συνθήκες, θα πρέπει το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του για να προστατεύσει τη νεολαία μας από τη μάστιγα των ναρκωτικών, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι τη θεραπευτική κοινότητα απεξάρτησης Αγία Σκέπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του, στις δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας συνεχάρη όλους τους παράγοντες για το εξαιρετικό έργο το οποίο επιτελούν. Ανέφερε πως δυστυχώς τα ναρκωτικά αποτελούν μια μεγάλη κοινωνική μάστιγα και για αυτό το

λόγο πρέπει να αποτελεί για το κράτος υποχρέωση και για εμάς δέσμευση να αναπτύξουμε ολοκληρωμένη πολιτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

“Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της πρόληψης, με σύγχρονα προγράμματα για να περιορίσουμε τη ζήτηση. Θα πρέπει επίσης να δοθεί έμφαση στο θέμα της θεραπείας για να στηριχτούν όλα τα παιδιά τα οποία έχουν πέσει θύμα των ναρκωτικών. Θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όχι σαν εγκληματίες αλλά ως άνθρωποι οι οποίοι έχουν ανάγκη της στήριξη μας και της θεραπείας. Για αυτό και το κράτος πρέπει να φροντίζει αντί της τιμωρίας όσων κάνουν χρήση ναρκωτικών, να τους βοηθά στο να απεξαρτηθούν”, ανέφερε.

Είπε ακόμη πως “θα πρέπει να δημιουργηθούν και οι κατάλληλες υποδομές για την κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση αυτών των παιδιών, έτσι ώστε να απομακρύνονται οριστικά από αυτή τη μεγάλη μάστιγα που απειλεί τη νεολαία μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα