Λιλλήκας:Επικίνδυνη η διασύνδεση Φυσικού Αερίου με Κυπριακό

13:52 25/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παραμονές του λεγόμενου κοινωνικού δείπνου μεταξύ του κυρίου Αναστασιάδη και του κυρίου Έρογλου που έντεχνα σχεδίασε ο κύριος Ντάουνερ, επιχειρείται να διαμορφωθούν επικίνδυνα δεδομένα αναφορικά με το Φυσικό Αέριο που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία.
Η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κύριου Ρομπάι ότι: « τα κοιτάσματα Φυσικού Αερίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κίνητρο για έναρξη των δικοινοτικών συνομιλιών. και για ειρηνική συμφιλίωση» αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που θέλει να διασυνδέσει τον φυσικό μας πλούτο με τη λύση

του Κυπριακού. Αποδοχή από μέρος της Κυπριακής Κυβέρνησης αυτής της προσέγγισης εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους γιατί:
Πρώτον, αναγνωρίζει δικαιώματα αλλά και ρόλο στην Τουρκία σε ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεύτερο, μετατρέπει το ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων μας από κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δικοινοτικό ζήτημα.
Τρίτον: καθιστά την εκμετάλλευση του Φυσικού Αερίου όμηρο της λύσης του Κυπριακού και κατά συνέπεια όμηρο της καλής θέλησης της Τουρκίας.
Όπως είχαμε προ πολλού προειδοποιήσει από δικά μας λάθη το Κυπριακό από πρόβλημα εισβολής και κατοχής μετατράπηκε στα μάτια της διεθνούς κοινότητας σε δικοινοτικό πρόβλημα κατανομής των εξουσιών. Αν δεν προσέξουμε κινδυνεύουμε πολύ σύντομα να οδηγηθούμε σε νέα διολίσθηση του Κυπριακού και μετατροπή του σε πρόβλημα κατανομής των εσόδων του Φυσικού Αερίου ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα