Λίμνη Χρυσοχούς: Πολιτικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο για τον επιχειρηματία «φίλο του Προέδρου»

13:29 9/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για να προλάβει ο Πρόεδρος Χριστόφιας να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων και να καταθέσει θεμέλιο λίθο ενός έργου μεγαλοεπιχειρηματία την περιοχή της Λίμνης Πόλης Χρυσοχούς κινήθηκαν «Θεοί και Δαίμονες».

Συμφωνούμε να υπάρχουν ταχύτατες διαδικασίες για την αδειοδότηση έργων αρκεί να μην παραβιάζεται η νομοθεσία και να επηρεάζονται τα δημόσια συμφέροντα και το περιβάλλον. Δεν μπορεί να είναι ο λόγος της επιτάχυνσης η βιασύνη του Προέδρου πριν αποχωρήσει, να θέσει το θεμέλιο λίθο του έργου του «φίλου του επιχειρηματία». Αυτές οι συμπεριφορές είναι δείγμα κακοδιοίκησης και

μεροληψίας.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές τέτοιες μεροληπτικές πολιτικές εκ μέρους της διοίκησης. Πόσο μάλλον που η «επιτάχυνση» αυτή φαίνεται να συνδέεται με τη σπουδή κάποιων να προλάβουν τις προεδρικές εκλογές.
Τα σχέδια της εταιρείας φαίνεται ότι επηρεάζουν το βιότοπο αναπαραγωγής των χελωνών Careta – Careta στην Ευρωπαϊκή περιοχή προστασίας της Φύσης Natura 2000. Η διαδικασία εξέτασης των περιβαλλοντικών μελετών προνοεί γνωμοδότηση της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες – χάριν της προεκλογικής σπουδής και με άνωθεν εντολές – παρέκαμψαν τις διαδικασίες. Το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε χαριστική απόφαση για να ευνοηθεί ο επιχειρηματίας επειδή είναι «φίλος του Προέδρου». Η αντιπολίτευση σιωπά. Οι κάτοικοι της περιοχής και οι αρχές όπως πάντα χειροκροτούν την σκανδαλώδη συμπεριφορά των κυβερνώντων.

Αυτές οι πολιτικές είναι γελοίες, προσβάλλουν το επίπεδο του πολιτικού βίου και της διοίκησης της χώρας μας και απειλούν το περιβάλλον. Εμείς ως Οικολόγοι, δεν θα αποδεχθούμε – όπως δεν αποδεχθήκαμε ποτέ – τέτοιες χαριστικές συμπεριφορές. Έχουμε ήδη απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχουμε πληροφορήσει τις Ευρωπαϊκές αρχές για τα «μασκαραλίκια» της Κυπριακής Κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα