Λουκαϊδης: Οι αποφάσεις του Eurogroup αύξησαν τις χρηματοδοτικές ανάγκες

13:47 15/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο μοναδικός λόγος που αυξήθηκαν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου από 17,5 σε 23,5 δις ευρώ είναι οι αποφάσεις του Eurogroup, ανέφερε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

«Είναι ή όχι αλήθεια ότι μέχρι και την 15η Μαρτίου αλλά ακόμη και μετά, η συζήτηση γινόταν για 17,5 δις από όλους, και την Τρόικα

και τους εταίρους μας. Εάν η συζήτηση γινόταν για 17,5 δις, εάν η καταστροφική απόφαση του Eurogroup που είχε ληφθεί την 15η Μαρτίου αφορούσε μόνο τα 5,6 δις τα οποία θα προέκυπταν από το κούρεμα καταθέσεων και το συνολικό ποσό ήταν 17,5 δις, μπορεί να μας πει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πώς οι προηγούμενοι μήνες αύξησαν το ποσό στα 24 δις;» διερωτήθηκε.

Προφανώς, είπε, «αυτό που αύξησε το ποσό δεν ήταν οι μήνες καθυστέρησης όπως επικαλείται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αλλά οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο Eurogroup της 15ης και της 25ης Μαρτίου».

«Ο μοναδικός λόγος που αυξήθηκε ήταν οι αποφάσεις που επιβλήθηκαν μέσα από ένα ωμό εκβιασμό αλλά και που εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία αποδεχθήκαμε και συμφωνήσαμε», είπε.

Απάντηση στον Γιάννη Καρεκλά

———

Εξάλλου, ο κ. Λουκαϊδης αναφέρθηκε στο Διευθυντή Ειδήσεων του ΡΙΚ, Γιάννη Καρεκλά, λέγοντας ότι «με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο, επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναφορικά με το περιστατικό για το οποίο ως ΑΚΕΛ προβήκαμε σε καταγγελία. Δεν έμεινε όμως ως εκεί. Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το ΑΚΕΛ διά του Εκπροσώπου Τύπου ενεργεί υβριστικά, απειλητικά και εκφοβιστικά τους τελευταίους 4 μήνες».

Ο κ. Λουκαϊδης πρόσθεσε ότι ο «κ. Καρεκλάς, μέσα από τη δήλωση του, επέμεινε στο ψευδή ισχυρισμό ότι ο κ. Στυλιανίδης δεν καταφέρθηκε ενάντια στην προηγούμενη κυβέρνηση για το επίμαχο ζήτημα των ευθυνών ως προς το τι έφταιξε και φτάσαμε αίφνης από τα €17,5 στα 24 δις. Πρόσθετα, ισχυρίστηκε, επίσης ψευδώς, ότι το θέμα αυτό δεν ήταν αντικείμενο δημόσιας αντιπαράθεσης Κυβέρνησης – ΑΚΕΛ».

«Τόση βάναυση διαστρέβλωση της αλήθειας, σε λίγες μόνο γραμμές είναι νομίζουμε πρωτόγνωρο φαινόμενο. Ειδικότερα, παραπέμπουμε κατ΄ αρχήν, στη δήλωση μας της ίδιας μέρας 12/4/2013 μέσα από την οποία απαντούσαμε στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του κ. Στυλιανίδη. Η οποία προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ 40 λεπτά μετά την έναρξη του δελτίου και αφού είχε προηγηθεί η παρουσία στο στούντιο του κ. Στυλιανίδη», είπε.

Ο κ. Λουκαϊδης παρέθεσε αυτούσιες τις απαντήσεις του κ. Στυλιανίδη, ο οποίος ήταν ζωντανά στο στούντιο για δέκα λεπτά.

«Επειδή ο κ. Καρεκλάς ισχυρίζεται ότι είναι η συνήθης πρακτική που ακολουθείτο και επί προηγούμενης διακυβέρνησης, αυτό που έγινε δυο φορές τις τελευταίες μέρες με τη ζωντανή παρουσία στο στούντιο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου χωρίς καμιά διευθέτηση για ύπαρξη αντίλογου, επί ενός θέματος στο οποίο υπήρχε δημόσια αντιδικία κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, τον καλούμε να μας υποδείξει έστω και μια φορά που έγινε το ανάλογο. Αν δεν το πράξει, τότε επίσης παραμένει εκτεθειμένος ως ψευδόμενος ασύστολα, για να δικαιολογήσει την απόπειρα μετατροπής του ΡΙΚ από κρατικό σε κυβερνητικό κανάλι», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο κ. Καρεκλάς «εβρισκόμενος εν αδίκω, προφανώς επέλεξε την επίθεση ως την καλύτερη τακτική άμυνας, ισχυριζόμενος ύβρεις, απειλές και εκφοβισμούς από πλευράς του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, τους τελευταίους 4 μήνες».

«Απορρίπτοντας με τον πιο έντονο τρόπο τους ισχυρισμούς του κ. Καρεκλά, του επισημαίνουμε το αυτονόητο. Αν ο κ. Καρεκλάς νομίζει ότι με τέτοιου είδους επιθέσεις κατά του ΑΚΕΛ θα μας φιμώσει, εμποδίζοντας μας να διαμαρτυρόμαστε γραπτώς ή προφορικώς για περιστατικά άνισης μεταχείρισης και παραβίασης των αρχών της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και της δεοντολογίας από πλευράς του ΡΙΚ και του Διευθυντή Ειδήσεων, τότε πλανάται πλάνην οικτράν», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Λουκαϊδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα