Μάκης Κεραυνός η πρώτη επιλογή για τον ενδιάμεσο

13:52 26/5/2012 - Πηγή: OnlyCY
Μάκης Κεραυνός

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου της Ελληνικής αποτελεί, μετά και τη χτεσινή συνάντηση των ηγετών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, «την πρώτη επιλογή» για να είναι ο υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου για τις Προεδρικές Εκλογές του 2013.

Σε δηλώσεις του σήμερα στο περιθώριο ημερίδας που διοργάνωσε το ΔΗΚΟ

για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε πως κατά τη χτεσινή συνάντηση τους οι ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου επιχείρησαν να διαμορφώσουν το πλαίσιο σε ό,τι αφορά κατά κύριο λόγο τον υποψήφιο.

«Αυτό που έχει αποφασιστεί» σημείωσε «είναι ότι ο υποψήφιος που θα επιλεγεί θα έχει την ελευθερία, τη δυνατότητα αλλά και την ευχέρεια να διαμορφώσει συνεργασίες, στη βάση του πλαισίου αρχών της κοινής διακήρυξης, με πολιτικές δυνάμεις, πολιτικές κινήσεις, πολιτικά πρόσωπα, οργανωμένα σύνολα και την κοινωνία των πολιτών ευρύτερα».

Ο Μάριος Καρογιάν ξεκαθάρισε ότι ο υποψήφιος δεν θα είναι υπό κηδεμονία δεδομένου του ότι ενδεχομένως να κληθεί αύριο να κυβερνήσει και τον τόπο. «Οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν δώσει αυτό το πλαίσιο και βέβαια ο ίδιος ο υποψήφιος θα κινηθεί προς την κατεύθυνση διεύρυνσης και της δικής του βάσης, με το κύρος, την αξιοπιστία του και αναμφίβολα τη δυνατότητα που θα έχει να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης σε συνεννόηση και συνεργασία με τα κόμματα, τις κινήσεις και τα οργανωμένα σύνολα που θα τον στηρίξουν» συμπλήρωσε.

Ο κ. Καρογιάν έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό βήμα που έγινε κατά τη χτεσινή συνάντηση, όπου, όπως είπε, επαναβεβαιώθηκε ότι στόχος είναι να υπάρξει κατάληξη μέχρι το τέλος Μαΐου.

Πρόσθεσε πως επιβεβαιώθηκε παράλληλα και από τους τέσσερεις αρχηγούς ότι η πρώτη επιλογή, όπως αυτή έχει τεθεί και στις «κατά μόνας συναντήσεις», είναι η υποψηφιότητα του Μάκη Κεραυνού, παρόλο που σε μερίδα των ΜΜΕ επιχειρήθηκαν να δοθούν διάφορες ερμηνείες.

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί αναφορικά με τις διάφορες ερμηνείες σε μερίδα των ΜΜΕ και αν αυτή η αναφορά έχει να κάνει με «την στοχοπροσήλωση του ιδίου στον ενδιάμεσο χώρο» ο κ. Καρογιάν ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή όλοι εξέφρασαν πρόθεση ειλικρίνειας και έθεσαν ως στόχο να πετύχει αυτό το εγχείρημα. «Επομένως εγώ δεν αμφισβητώ ν τις προθέσεις κανενός, όμως μου κάνει εντύπωση πολλές φορές, ο τρόπος με τον οποίο σπεύδουν κάποιοι να παρουσιάσουν κάποια πράγματα» πρόσθεσε, αναφέροντας παράλληλα πως «η χτεσινή συνάντηση ήταν πολύ επιτυχημένη, πολύ εποικοδομητική, πολύ ουσιαστική» και πως «είναι κρίμα κάποιοι να επιχειρούν να χαλάσουν το καλό κλίμα και να δώσουν εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει ερωτηθεί ο Μάκης Κεραυνός και κατά πόσο έχει εκφράσει κάποια άποψη, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ απάντησε πως θα υπάρξει συνεννόηση με τον Μάκη Κεραυνό τις αμέσως επόμενες μέρες «και απ’ εκεί και πέρα θα δούμε πως προχωρού

Keywords
Τυχαία Θέματα