Μαλάς: “Δεν θα πρέπει να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο”

14:33 22/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μόλις προ λίγων ημερών έχει συνδιαμορφωθεί ένα πακέτο, το οποίο θα προταθεί προς την Τρόικα, «και δεν θα πρέπει δύο με τρεις μέρες μετά που άρχισε να συνδιαμορφώνεται  αυτό το πακέτο να αρχίσουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο ότι δεν έχουμε καλέσει την Τρόικα», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες πολιτικών κομμάτων ότι ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, ακόμη δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία άφιξης της Τρόικας στην Κύπρο

και ότι αυτό θα λειτουργήσει αρνητικά ως προς την διαπραγματευτική ικανότητα της Κύπρου με την Τρόικα, ο κ. Μαλάς είπε ότι έχει προειδοποιήσει «όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους συνυποψήφιους και χθες και προχθές, να μην αρχίσουμε να πηδούμε κάτω από το καράβι που ονομάζεται διαπραγμάτευση με την Τρόικα προτού ακόμα αρχίσει αυτή η διαδικασία».

«Αντιλαμβάνεστε ότι μόλις προ λίγων ημερών έχει συνδιαμορφωθεί ένα πακέτο το οποίο θα προταθεί προς την Τρόικα και δεν θα πρέπει δύο, τρεις μέρες μετά που άρχισε να συνδιαμορφώνεται  αυτό το πακέτο να αρχίσουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο ότι δεν έχουμε καλέσει την Τρόικα. Αντιλαμβάνομαι,  αυτή τη στιγμή που μιλούμε γίνεται σύσκεψη και στο Προεδρικό Μέγαρο για τα θέματα της οικονομίας και είμαι σίγουρος ότι θα κληθεί άμεσα και η Τρόικα», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαλάς προέβη σε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης του Ραδιομαραθωνίου 2012 για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Λευκωσία, όπου προσήλθε και παρέδωσε την εισφορά του.

Ραδιομαραθώνιος
——————–

Όσον αφορά τον Ραδιομαραθώνιο, ο κ. Μαλάς εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του προς τους εθελοντές και τους διοργανωτές του Ραδιομαραθωνίου, «οι οποίοι και φέτος, για πολλοστή χρονιά, είναι εδώ για να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη», όπως είπε.

«Θέλω, επίσης, να καλέσω τους Κυπρίους συμπολίτες μας να στηρίξουμε αυτό το θεσμό, ο οποίος πραγματικά προσφέρει στα παιδιά τα οποία έχουν σοβαρές ανάγκες. Βρισκόμαστε, φυσικά, σήμερα εδώ, για να καλύψουμε και ένα μεγάλο κενό. Ένα κενό το οποίο αφήνει η πολιτεία, γιατί θα έπρεπε λογικά η πολιτεία να έρθει αρωγός στην προσπάθεια για τη βελτίωση της ζωής αυτών των παιδιών, να έρθει αρωγός και να στηρίζουμε ακόμα περισσότερο», συμπλήρωσε.

Είπε, επίσης, ότι αυτού τους είδους οι εθελοντικές προσπάθειες συμπληρώνουν με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο αυτή την ανάγκη, αυτό το κενό.

«Ως πρώην Υπουργός Υγείας, το έχω εντοπίσει πάρα πολλές φορές ότι οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες και οι εθελοντικές πρωτοβουλίες πραγματικά έχουν ένα πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα σε σχέση με το τι μπορεί να κάνει το κράτος. Υπόσχεση μου είναι ότι αν έχουμε την ευκαιρία να διοικήσουμε αυτή την χώρα, σίγουρα θα υπάρχει περισσότερος συντονισμός σε αυτές τις εθελοντικές προσπάθειες. Σίγουρα το κράτος, ειδικά ένα μικρός κράτος όπως η Κύπρος, οφείλει να έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα