Με κατάθεση τεκμηρίων άρχισε η δίκη για τον πενταπλό φόνο στην Αγ. Νάπα

17:26 17/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με παραδεκτά γεγονότα και κατάθεση τεκμηρίων άρχισε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδρίασε στη Λάρνακα, η δίκη των δύο Ελλαδιτών Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, 29 ετών, και Αναστάσιου Τσεχιλίδη, 41 ετών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης 5 ατόμων, παράνομης μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β τύπου Γκλογκ και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Στη σημερινή δικάσιμο, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέγνωσε τα παραδεκτά γεγονότα τα οποία συμφώνησαν με τους συνηγόρους υπεράσπισης των δύο Ελλαδιτών και στη συνέχεια έγινε

ανάγνωση του καταλόγου και κατάθεση των τεκμηρίων. Συνολικά κατατέθηκαν 83 τεκμήρια μεταξύ των οποίων κάλυκες και βολίδες πυροβόλου όπλου, δειγματοληψία DNA (SWAB) και αποτσίγαρα από το περιτοίχισμα της εκκλησίας της Παναγίας της Αγίας Νάπας και το αυτοκίνητο ενοικιάσεως που χρησιμοποιούσαν οι δύο Ελλαδίτες κατά τη διαμονή τους στην Κύπρο, βολίδες πυροβόλου όπλου από τις σορούς των πέντε θυμάτων ακόμα και κουκούτσια εσπεριδοειδών που βρέθηκαν στο τασάκι του αυτοκινήτου ενοικιάσεως.

Στον κατάλογο των τεκμηρίων περιλαμβάνονται επίσης μπλοκ ενοικιαστηρίων συμβολαίων με το έγγραφο ενοικιάσεως του αυτοκινήτου καθώς και τα παρειακά επιχρίσματα των δύο Ελλαδιτών τα οποία όμως θα κατατεθούν στην επόμενη δικάσιμο.

Μεταξύ των τεκμηρίων περιλαμβάνεται και μέρος οπτικού υλικού από κλειστά κυκλώματα που κατέγραψαν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι κατηγορούμενοι καθώς και τη σκηνή του φόνου. Η διάρκεια του οπτικού υλικού ξεπερνά τις 100 ώρες.

Στο πινάκιο της υπόθεσης καταγράφονται 103 μάρτυρες κατηγορίας και όπως ανέφερε η Κατηγορούσα Αρχή αναμένεται να υπάρξουν επιπλέον 7 – 10 μάρτυρες κατηγορίες, ειδικοί εμπειρογνώμονες. Η Κατηγορούσα Αρχή παρουσίασε κατάλογο με 428 συνολικά αντικείμενα που περιλαμβάνονται στα τεκμήρια της υπόθεσης, έδωσε τον κατάλογο στους συνηγόρους υπεράσπισης και ζήτησε να τον ενημερώσουν για όσα αντικείμενα χρειάζονται για την υπόθεσή τους.

Στην επόμενη δικάσιμο που έχει οριστεί για τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 11 το πρωί θα συμφωνηθούν από κοινού τα παραδεκτά γεγονότα αναφορικά με το θάνατο των πέντε θυμάτων, τις αφίξεις και αναχωρήσεις των δύο Ελλαδιτών καθώς και τη διαμονή τους σε διάφορα ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας.

Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας τόσο κατά τη μεταφορά των δύο Ελλαδιτών όσο και εντός της αίθουσας του δικαστηρίου ήταν δρακόντεια. Οι δύο Ελλαδίτες μεταφέρθηκαν με χειροπέδες συνοδεία αστυνομικών ενώ από έλεγχο πέρασαν όλοι όσοι εισήλθαν στην αίθουσα του δικαστηρίου περιλαμβανομένων και των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι που δεν παραδέχθηκαν ενοχή είχαν κατηγορηθεί για πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή στις 23 Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα της επαρχίας Αμμοχώστου, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη, Μάριου Καραολή, Γιώργου Γεωργίου, Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα.

Επίσης κατηγορήθηκαν για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.

Τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, άγνωστοι σκότωσαν εν ψυχρώ πέντε άτομα, δύο από τη Λευκωσία, τους Φίλιππο Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριο Καραολή 28 ετών, τον Γιώργο Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και τους Ρουμάνους Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών. Οι τέσσερις από τους φονευθέντες εργάζονταν ως φρουροί επιχειρηματία της επαρχίας Αμμοχώστου που ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πραγματικός στόχος των δραστών.

Μέχρι την επόμενη δικάσιμο οι δύο Ελλαδίτες θα παραμείνουν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα