Με λαμπρότητα τιμήθηκε στη Λάρνακα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

12:37 28/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το έπος του ‘40 αποτελεί τον πιο φωτεινό φάρο της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, ένα φάρο που εκπέμπει νοήματα και διδάγματα που φτάνουν μέχρι τις μέρες μας, δηλαδή προάσπιση της ελευθερίας και τις εθνικής κυριαρχίας, δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης.

Ο κ. Χριστοφίδης μιλούσε ύστερα από την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στn Λεωφόρο Αθηνών, στη παραλία των Φοινικούδων με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στη Λάρνακα οι εορτασμοί ξεκίνησαν

το πρωί με γενική κωδωνοκρουσία των εκκλησιών και εωθινό από το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, το Σώμα Κυπρίων Οδηγών και το Τάγμα Οδοιπόρων Αγάπης Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου. Στις επτά πραγματοποιήθηκε έπαρση σημαίας στο άγαλμα της Ελευθερίαs από το Δήμαρχο Λάρνακαs Ανδρέα Λουρουτζιάτη και τον Έπαρχο Γεώργιο Αντωνιάδη, στην παρουσία των Αρχών τns πόλης, ενώ διμοιρία τns Εθνικής Φρουράs απέδωσε τιμές.

Στις δέκα το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Βοηθός Διευθυντής του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας Σίμος Γεωργίου, ενώ στις έντεκα τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Ελευθερίας.

Γύρω στις 11.30 άρχισε η παρέλαση στn Λεωφόρο Αθnνών, στη παραλία των Φοινικούδων μπροστά από την κεντρική εξέδρα στην Πλατεία Κίμωνος. Στην παρέλαση συμμετείχαν τα Λύκεια, τα Γυμνάσια και άλλεs Σχολές Ανώτερης και Μέσης Εκπαίδευσης τns Λάρνακας, Σώματα Προσκόπων Κύπρου, Σώματα Κυπρίων Οδηγών, Τάγμα Οδοιπόρων Αγάπης Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου, Σωματεία, Οργανώσειs, Πολιτική Αμυνα και Τμήματα τns Εθνικής Φρουράs.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκαν ο Υφυπουργός παρά τω προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, πλαισιούμενος από τον Δήμαρχο Λάρνακας, τον Επαρχο, την πολιτειακή και εκκλησιαστική ηγεσία και άλλους επισήμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα